Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 29/08/2018

Αναβάθμιση σε αυτόνομο υπουργείο, δημιουργία θέσης υφυπουργού και το κυριότερο για πρώτη φορά “άρωμα γυναίκας” και μάλιστα εις διπλούν στην Κατεχάκη. Στο μέχρι πρότινος ανδροκρατούμενο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα ηνία αναλαμβάνουν δύο γυναίκες πολιτικοί με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές κάνοντας τα στελέχη των Σωμάτων ασφαλείας αρχικά να παγώσουν και στη συνέχεια να απορήσουν και να προβληματιστούν για τις επιλογές του πρωθυπουργού.

Αν μάλιστα σε αυτές προστεθεί και η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη το νούμερο τρία δηλαδή στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ τότε μιλάμε για μια πρωτοφανή στα χρονικά κατάσταση. Η επιλογή δε, της κυρίας Κατερίνας Παπακώστα που στην πορεία της είχε ως βασική προτεραιότητα την ανάδειξη της γυναίκας αφού από το 2004 έως και σήμερα η πολιτική της δραστηριότητα κινείται γύρω από τις γυναικείες οργανώσεις και τα γυναικεία θέματα κάνει τους αξιωματικούς να απορούν για την τοποθέτηση αυτή.”Από τη Γραμματεία των γυναικείων θεμάτων και την Αντιπροεδρία των γυναικείων οργανώσεων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα θα καλείται να συντονίζει υποθέσεις βαριάς εγκληματικότητας, τρομοκρατίας ακόμη και κατασκοπίας” λένε με νόημα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.


[custom:google-ads]

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα υπουργό, τα πρώτα σχόλια των μάχιμων αξιωματικών κάνουν λόγο για μια πολιτική επιλογή του κ. Τσίπρα στην προσπάθεια να έχει στο κομβικό αυτό υπουργείο άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Άλλωστε η κυρία Όλγα Γεροβασίλη διαθέτει, λένε όσοι τη γνωρίζουν, την επικοινωνιακή ικανότητα και πολιτική εμπειρία να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» που λέγεται Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο πόστο όπου ακόμη και μια απλή δήλωση σε ένα φλέγον θέμα της επικαιρότητας μπορεί να προκαλέσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων. 

Μεγάλο κεφάλαιο αλλά και πολιτικό στοίχημα του κ. Τσίπρα λένε πως θα αποτελέσει το κομμάτι που αφορά στη συνύπαρξη των δύο γυναικών στο τιμόνι του υπουργείου. Έτσι, λένε οι “πηγές” της Κατεχάκη βασικό ρόλο θα παίξουν οι αρμοδιότητες που θα ανατεθούν στην κυρία Παπακώστα αν και κατά το παρελθόν η ατζέντα του εκάστοτε υφυπουργού αφορούσε σε θέματα προσωπικού και εργασιακά χωρίς ουσιαστικά να έχει άποψη για τα επιχειρησιακά θέματα. Τελευταία φορά που υπήρξε υφυπουργός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν το 2010 όταν η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου τοποθέτησε στη θέση του υπουργού τον κ. Χρήστο Παπουτσή και στη θέση του υφυπουργού τον κ. Μανώλη Οθωνα.

Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ 

“Ας ελπίσουμε ότι η γυναικεία παρουσία θα δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και θα σκύψει αποτελεσματικά και διεξοδικά πάνω από τα προβλήματα των αστυνομικών” δήλωσε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος.

Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα

protothema.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis