Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 30/11/2020

Αναβαθμίζεται ουσιαστικά η αστυνόμευση στην περιοχή των Σοφάδων, καθώς από το περασμένο Σάββατο «έπιασε δουλειά» η ενισχυτική αστυνομική δύναμη της Δ. Α. Καρδίτσας με επιχειρησιακό τομέα το Δήμο Σοφάδων.

Το αίτημα του Δημάρχου κ. Θάνου Σκάρλου, μετά την καθοριστική συμβολή του Καρδιτσιώτη Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, βρήκε ανταπόκριση και ήδη 30 αστυνομικοί, θα συνδράμουν το έργο του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και των ειδικών μονάδων που περιπολούν στην περιοχή.

Η ενισχυτική δύναμη θα περιπολεί καθ΄ όλο το 24ωρο, σε τρεις βάρδιες, καθώς έχουν δημιουργηθεί τέσσερα τμήματα των 7-8 αστυνομικών.

Για τη στελέχωση της «ενισχυτικής δύναμης» αποσπάστηκαν στην Δ.Α. Καρδίτσας  30 αστυνομικοί από άλλες Διευθύνσεις της χώρας. Πρόκειται για ομάδα υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας. Αντικείμενο της ομάδας θα είναι η αποκλειστική αστυνόμευση του δήμου Σοφάδων και η ενίσχυση του έργου των υπαρχουσών αστυνομικών δομών.  Η επίλεκτη ομάδα θα επιφορτιστεί με περιπολίες σε όλες τις κοινότητες, με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Ο κ. Τσιάρας

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας ανέφερε τα εξής:

«Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, βρισκόμαστε τους τελευταίους μήνες σε ανοιχτή επικοινωνία για την αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Νομό Καρδίτσας.

Από αυτή τη κοινή προσπάθεια και σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής,   προέκυψαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως η κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου που θα υποδεχτεί την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας.

Σήμερα, κάνουμε ένα βήμα παραπάνω για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των Σοφαδιτών, με τη σύσταση επιχειρησιακής ομάδας 30 επίλεκτων αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), που θα περιπολεί στο Δήμο Σοφάδων επί 24ωρου βάσεως.

Υλοποιούμε με τον τρόπο αυτό τις δεσμεύσεις  της κυβέρνησης για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά  την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα στην περιοχή μας».

Ο κ. Σκάρλος

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έκβαση της υπόθεσης και ευχαριστώ θερμά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα για την ικανοποίηση του αιτήματος όλων των Δημοτών μας, για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο δήμο Σοφάδων με την απόσπαση των 30 αστυνομικών. Με την προσθήκη αυτή ενισχύεται η ασφάλεια σε μια περιοχή που όλοι γνωρίζουμε ότι παρουσιάζει αυξημένη παραβατικότητα.

Η αναβάθμιση της παρεχόμενης αστυνόμευσης είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει στην πρόληψη της παραβατικότητας και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των Δημοτών μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Θωμά Καρανάσιο, γιατί παρά τις ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας,  το δυναμικό της Α.Δ. Καρδίτσας βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή και παρεμβαίνει αποτελεσματικά.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας Ταξίαρχος κ. Θωμάς Καρανάσιος σημείωσε σχετικά:

«Πρωταρχικός στόχος της Δ.Α. Καρδίτσας είναι να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας σε κάθε κάτοικο της περιοχής.  Τα στελέχη της αστυνομίας είναι έμπειρα και ικανά και πιστεύω ότι το αίσθημα αυτό το κατοχυρώνουν επιχειρησιακά, με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό που πραγματικά θέλουμε και επιδιώκουμε είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ασφάλειας, προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών.

Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνδράμει ουσιαστικά η ενισχυτική δύναμη 30 αστυνομικών στην Δ.Α. Καρδίτσας με επιχειρησιακό τομέα την ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων, που θα περιπολούν σε ομάδες των 7-8 ατόμων όλο το 24ωρο.

θα εδραιωθεί έτσι το αίσθημα ασφάλειας, με όρους απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και απόλυτου σεβασμού στους νόμους της πολιτείας.

Μ΄ αυτή τη λογική θα συμπορευτούμε με την τοπική κοινωνία.  Ενισχύουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει -και αποδίδει ήδη θετικά αποτελέσματα-  όχι μόνο στο Δήμο Σοφάδων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Καρδίτσας.

Διαβεβαιώνω πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλει καθημερινά, κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας».

trikalanews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis