Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:04 | 18/01/2018

Ένας χειριστής drone συνέβαλε τα μέγιστα, και τελικά ήταν αυτός που εντόπισε τον 82χρονο που αγνοούταν για αρκετές ώρες, κοντά στο χωριό του στον Σταυρωμένο Σητείας, στην Κρήτη, την Τετάρτη 17/1. Ο ηλικιωμένος πάσχει από άνοια και κινητικά προβλήματα και ως εκ τούτου ο έγκαιρος εντοπισμός του από αέρος ήταν καθοριστικής σημασίας.

Το idrones.gr επικοινώνησε με τον χειριστή, Δημήτρη Παθιάτη ο οποίος μας περιέγραψε την επιχείρηση, κατά την οποία πετούσε το drone του για περισσότερες από δύο ώρες, ενώ τον εντόπισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λίγη ώρα πριν εξαντληθεί η μπαταρία του!

[custom:google-ads]
«Κατά τις 3 το μεσημέρι με πήρε τηλέφωνο η αστυνομία και μου ζήτησε να πάω στο χωριό επειδή είχε χαθεί ένας ηλικιωμένος άνδρας . Έφτασα όσο πιο γρήγορα μπορούσα στο σημείο και πετούσα από τις 3 μέχρι τις 5 το απόγευμα περίπου, οπότε και εντοπίστηκε. Ήταν δύσκολος ο χειρισμός του drone καθώς υπήρχαν πολλά καλώδια της ΔΕΗ, ενώ πέταγαν και πολλά κοράκια. Στην τελευταία μου πτήση η μπαταρία ήταν στο 25% και ενώ γύρναγα το drone το οποίο ήταν σε διαγώνια πορεία από μένα, παρατήρησα κάτι ασυνήθιστο.

Το σημείο εκεί ήταν η βουνοκορφή, σε απόσταση 400 μέτρων από μένα. Αμέσως φώναξα τις ομάδες της Εδεακ και της αστυνομίας οι οποίες μεταβήκανε στο σημείο. Μετά από λίγη ώρα επέστρεψαν με τον αγνοούμενο ηλικιωμένο άνδρα . Η χαρά ήταν μεγάλη καθώς δίπλα μου ήταν και η εγγονή του, η οποία έβλεπε από το tablet την έρευνα και την επιτυχημένη διάσωση με το drone»!

 

Διαβάστε περισσότερα για drones στο idrones.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis