Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:31 | 05/06/2018

Περίπου 4 στις 10 επιθέσεις που κάνουν οι μπαχαλάκηδες πέριξ των Εξαρχείων δεν ανακοινώνονται ποτέ από την ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές της Αστυνομίας που έχει στη διάθεσή του ο Ελεύθερος Τύπος.

Συνολικά 88 (κρυφές και… φανερές) επιθέσεις από κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές σε αστυνομικούς των ΜΑΤ έχουν γίνει από την πρώτη Ιανουαρίου του 2018 έως και σήμερα, καταδεικνύοντας τόσο τη συχνότητα των καταδρομικών επιθέσεων αλλά και το γεγονός πως οι μολότοφ δεν είναι… συνήθεια που έχουν οι μπαχαλάκηδες μόνο κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, στη Χαριλάου Τρικούπη όπου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια όλο το 24ωρο μία στατική διμοιρία των ΜΑΤ έχουν γίνει συνολικά 37 επιθέσεις σε αστυνομικούς. Από τον Ιανουάριο έως σήμερα έχουν τραυματιστεί από αυτές δύο αστυνομικοί, οι οποίοι σήμερα είναι καλά στην υγεία τους.

Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, όπου οι αντιεξουσιαστές, έχοντας ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο, όπου βρίσκουν άσυλο, επιτίθενται διαρκώς κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ. Ειδικότερα, από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχουν γίνει συνολικά 51 επιθέσεις. Επιπρόσθετα, είναι χαρακτηριστικό πως από αυτές τραυματίστηκαν συνολικά 12 αστυνομικοί. Στα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιθέσεις που κάνουν οι κουκουλοφόροι στους αστυνομικούς στην οδό Μπουμπουλίνας.

[custom:google-ads]

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ καταγγέλλουν στον «Ε.Τ.» πως «γίνονται στόχοι κάθε βράδυ» και ότι «δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας». Είναι απολύτως προφανές ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Εδώ και 10 χρόνια που η ένταση είναι συνεχώς αυξανόμενη οι κυβερνήσεις βάζουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί μετατρέποντας ένα καθαρά πολιτικό πρόβλημα σε αστυνομικό. «Το να επιστρέψει η περιοχή στα χέρια της οργανωμένης Πολιτείας και κατ’ επέκταση των πραγματικών κατοίκων είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο που απαιτεί θάρρος, πρωτοβουλία πολιτικών και πολιτών και όχι μόνο αστυνομικά μέτρα», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Δημοσθένης Πάκος.

«Σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους μου που εκτελούν υπηρεσία πέριξ των Εξαρχείων, οι μεν Διμοιρίες των ΜΑΤ είναι, όπως πολλές φορές έχω πει, στόχοι σε πεδίο βολής για την εξάσκηση των μπαχαλάκηδων, οι δε άλλες υπηρεσίες απλοί παρατηρητές, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κάνουν περιπολία στα Εξάρχεια παρά μόνο περιμετρικά. Αν σύντομα δεν αποφασίσουν οι έχοντες την ευθύνη να αλλάξουν στάση και σχέδιο, φοβάμαι τα χειρότερα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών.

«Οι καθημερινές επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. στην πάταξη της εγκληματικότητας στερούν από τον κ. Μητσοτάκη κάθε επιχείρημα περί δήθεν μη αντιμετώπισης της ανομίας – κοινωνικό όρο που ο ίδιος επιμένει να επικαλείται. Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης επιλέγουν να καλλιεργούν και να εμπορεύονται μικροπολιτικά τον τρόμο. Τα ίδια έλεγαν καταστροφολογώντας τρομολαγνικά και για την οικονομία. Και εδώ διαψεύστηκαν οικτρά. Οι πολίτες γνωρίζουν, θυμούνται και κρίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε χθεσινή του δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε ως απάντηση σε δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «πρωθυπουργό της βίας και της ανομίας», ενώ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προκλητικά ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων.

«Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός των φόρων και του ψέματος αλλά και ο πρωθυπουργός της βίας και της ανομίας. Η κυβέρνηση προκλητικά ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων. Ούτε τις διώκει, ειδικά όταν πρόκειται για τις φιλικές της “συλλογικότητες” και τους κάθε λογής Ρουβίκωνες. Eχει παραδώσει ολόκληρες γειτονιές σε συμμορίες. Eχει αφήσει τα πανεπιστήμιά μας να μετατραπούν σε γιάφκες και ορμητήρια παραβατικών ομάδων στο όνομα δήθεν της προστασίας του ασύλου», τόνισε.

Μίλτος Σακελλάρης

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis