Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:20 | 13/08/2015

Πλούσια δράση αποδείχθηκε ότι είχαν οι επιτήδειοι που εξαπάτησαν ιερέα από την περιοχή της Ελασσόνας και εμφανιζόμενοι ως «τραπεζικοί», του απέσπασαν 8 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να φροντίσουν να μην «κουρευτούν» οι καταθέσεις του.

Η αστυνομική έρευνα του αστυνομικού τμήματος Ελασσόνας, οδήγησε στην εξιχνίαση άλλων τριών ανάλογων περιπτώσεων στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, με θύμα έναν ακόμη ιερέα, και στην σύλληψη ενός 23χρονου στην Τρίπολη. Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν πέντε ακόμη άτομα ως συνεργοί του - δύο άντρες και τρείς γυναίκες ηλικίας από 21 έως 60 ετών - σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία.

Οι δράστες πλησίαζαν τα θύματά τους με τον ισχυρισμό ότι είχαν «διασυνδέσεις», που μπορούσαν, είτε να εξασφαλίσουν την είσπραξη χρηματικών ποσών και συντάξεων δικαιούμενων από ασφαλιστικό φορέα, είτε να προφυλάξουν καταθέσεις στην τράπεζα από επικείμενο «κούρεμα», όπως συνέβη και στην περίπτωση του ιερέα από την Ελάσσονα. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσαν να αποσπάσουν από τα θύματά τους το συνολικό χρηματικό ποσό των 19.319 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ανεπιτυχώς και το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το αστυνομικό τμήμα Ελασσόνας για τη διερεύνηση τυχόν συμμετοχής των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα, καθώς και την ταυτοποίηση των αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών τους.

 

http://www.newsbeast.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis