Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:20 | 09/09/2019

Η ΕΛ.ΑΣ. «σηκώνει τα χέρια» λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει αφήσει χωρίς οδηγίες τους αστυνομικούς.

Τα τεράστια προβλήματα περιγράφονται σε επτασέλιδο έγγραφο που συνέταξαν προ μερικών ημερών περιφερειακές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και το οποίο αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ».

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφουν τις «μαύρες τρύπες» στην αστυνόμευση που έχουν δημιουργηθεί και πως έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο και με «δεμένα τα χέρια» για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Μάλιστα αναφέρονται  και άλλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους ελέγχους των νυκτερινών κέντρων, στις ηχομετρήσεις αλλά και στις απελάσεις αλλοδαπών που έχουν προχωρήσει σε εγκληματικές ενέργειες.

Οι διωκτικές Αρχές δεν μπορούν να πραγματοποιούν ελέγχους σε υπόπτους για εγκληματικές ενέργειες, αφήνοντας ανενόχλητα ΙΧ που κυκλοφορούν με πλαστές πινακίδες και τα οποία μπορεί να χρησιμοποιούνται κι από ενόπλους που σχεδιάζουν αιματηρές επιθέσεις ή άλλες εγκληματικές ενέργειες, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να καταγράψουν παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία εκθέτοντας σε κίνδυνο ζωές αθώων παιδιών, ενώ δεν εξετάζονται κενά ασφαλείας κι ελλείψεις αδειών σε λούνα παρκ ή σε άλλες υπαίθριες εκδηλώσεις.

[custom:google-ads]

-Σοβαρό κενό σε θέματα ασφάλειας σε σπίτια, δρόμους κ.λπ. Τι αναφέρει το επτασέλιδο έγγραφο των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ»

-Δεμένα τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Προβλήματα στους ελέγχους σε λούνα παρκ, νυχτερινά κέντρα, επικίνδυνα σχολικά λεωφορεία

-Εμπόδια στις απελάσεις αλλοδαπών που έχουν προχωρήσει σε εγκληματικές ενέργειες

-Θέατρο του παραλόγου: Εμπόδια στους ελέγχους ακόμα και σε οχήματα που μπορεί να χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας

Πηγή: in.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κινηματογραφική καταδίωξη ληστών βενζινάδικου στην Ελευσίνα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis