Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 07/08/2021

Πριν από μερικές ημέρες, στις 20 Ιουλίου, η τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία Baykar, στην οποία επικεφαλής των τεχνολογικών προγραμμάτων είναι ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το νέο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος που βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού, ενώ άφησε «αιχμές» σχετικά με την μελλοντική χρήση του.

Μετά την «βόμβα» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, αναφορικά με τα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης που βρίσκονται εν εξελίξει, o Τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και γαμπρός του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για τις δυνατότητες του νέου τουρκικού drone – μαχητικού.

Ειδικότερα, ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ αποκάλυψε, στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργάνωσε το Πολυτεχνείο του Γκέμπτζε, ότι το νέο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος θα είναι ικανό να επιχειρεί σε πολύ μεγάλο υψόμετρο ενώ θα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 5,5 τόνους, με ωφέλιμο φορτίο 1,5 τόνο. Θα διαθέτει χαρακτηριστικά stealth, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητά του να εκτελεί ελιγμούς, προκειμένου να διεισδύει σε περιοχές που προστατεύονται από την εχθρικής αεράμυνα, ενώ προγραμματίζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2023.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Η «αλλαγή ισορροπιών» που θέλει η Τουρκία

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 800 χιλιόμετρα την ώρα ή αλλιώς 0.64 Mach, ενώ μπορούμε να υποθέσουμε από τις πρώτες εικόνες «concept art» που δημοσίευσε η κατασκευάστρια εταιρεία, ότι υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιηθούν από το ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu που αναμένεται να παραλάβει τα επόμενα χρόνια το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μπαϊρακτάρ μίλησε για την απομάκρυνση της Τουρκίας από το αναπτυξιακό πρόγραμμα των stealth μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-35, γεγονός που ανάγκασε την τουρκική αμυντική βιομηχανία να «στραφεί» σε εναλλακτικές λύσεις, δηλαδή την έρευνα και ανάπτυξη για την κατασκευή drones και εν προκειμένω μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η  Τουρκία να καταστεί ως μια από τις κορυφαίες χώρες παγκοσμίως στον τομέα αυτό, πετυχαίνοντας όπως χαρακτηριστικά δήλωσε την «αλλαγή των ισορροπιών».

Πηγή: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis