«Αστακός» η Ελούντα για την τριμερή συνάντηση - Ξεκίνησαν οι αυτοψίες της ΕΛ.ΑΣ.

ΚΡΗΤΗ
«Αστακός» η Ελούντα για την τριμερή συνάντηση - Ξεκίνησαν οι αυτοψίες της ΕΛ.ΑΣ.

Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη ενόψει της τριμερούς συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, στρατηγό αλ Σίσι, στο ξενοδοχείο Elounda Penisula.

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι ήδη από χθες επιτελείς της ΕΛΑΣ ξεκίνησαν τις αυτοψίες τόσο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου όσο και στις διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι τρεις ηγέτες και οι συνοδοί τους.

Εκτός από τις προσωπικές φρουρές των τριών ηγετών  στον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας και τάξης, θα επιστρατευτεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Λασίθι και Ηράκλειο. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η τριμερής συνάντηση έχει οριστεί για τις 10 Οκτωβρίου, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη, όμως ακόμα είναι όλα ρευστά σε σχέση με την επίσημη πληροφόρηση που υπάρχει προς τις Αρχές του τόπου.

Δεν αποκλείουν δηλαδή ο Έλληνας πρωθυπουργός για παράδειγμα να αφιχθεί στην Κρήτη από την παραμονή ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξουν να μεταβούν στην Ελούντα οι άλλοι δύο ηγέτες.

Έτσι ενώ έχουν αρχίσει οι αυτοψίες στο χώρο του ξενοδοχείου και στην διαδρομή προς την Ελούντα, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου δεν έχουν υπάρξει ακόμα κάποιες προπαρασκευαστικές κινήσεις προετοιμασίας σε επίπεδο μέτρων ασφαλείας όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μέχρι και χθες δηλαδή υπήρχε εξαιρετική μυστικοπάθεια ως προς την οριστικοποίηση κάποιων πραγμάτων.

Σε κάθε περίπτωση η τριμερής συνάντηση των τριών αναμένεται να τραβήξει τα διεθνή βλέμματα αφού στην ατζέντα περιλαμβάνονται κρίσιμα θέματα για την ασφάλεια της Μεσογείου.

patris.gr