Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:49 | 28/09/2020

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την άφιξη Πομπεο στα Χανιά - Επί ποδός η αστυνομία και αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή του Ακρωτηρίου, γύρω από το σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά,  εν αναμονή της άφιξης απόψε του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών.

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή ενώ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα άνδρες των υπηρεσιών ασφάλειας του Στειτ Ντιπάρτμεντ σε συνεργασία με υπηρεσίες της ΕΛΑΣ έλεγχαν τις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Εκτός από τη μόνιμη αστυνομική δύναμη που φρουρεί το σπίτι του Πρωθυπουργού στο Ακρωτήρι , τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν επιστρατευτεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ από όλες της υπηρεσίες της Κρήτης ενώ πύλες XRY  για την ανίχνευση εκρηκτικών και μετάλλων τοποθετήθηκαν στις εισόδους.

Οι δυνάμεις των αμερικανικών υπηρεσιών βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στα Χανιά .

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με την άφιξη του στο αεροδρόμιο θα ακολουθήσει την πιο σύντομη και ασφαλή διαδρομή με επικρατέστερο σενάριο η πομπή να διέλθει από τον κεντρικό δρόμο του αεροδρομίου.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα έφτασε νωρίς το πρωί στα Χανιά ενώ άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού εργάζονται πυρετωδώς για την υποδοχή του Μάικ Πομπέο ο οποίος θα γίνει ο δεύτερος αμερικανός αξιωματούχος –μετά τον Τζόρτζ– που περνά το κατώφλι της βίλας Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν  του Μάικ Πομπέο, δείγμα της στενής προσωπικής σχέσης που έχουν αναπτύξει .

Παπαδογιαννάκη Βίκυ

neakriti.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis