Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 10/07/2016

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε νευραλγικά σημεία μέσα και γύρω από το Παρίσι, ενόψει του αποψινού τελικού του Euro 2016 στο Stade de France, ανάμεσα στη Γαλλία και την Πορτογαλία.

 

 

 

 

Ξυπνούν μνήμες του περασμένου Νοεμβρίου

Οι μνήμες είναι ακόμη πολύ νωπές από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 23ης Νοεμβρίου όταν – εκτός από τον χώρο συναυλιών Μπατακλάν – οι τζιχαντιστές έβαλαν στο στόχαστρο και το Stade de France, την στιγμή που πραγματοποιείτο το παιχνίδι της Εθνικής γαλλίας με την αντίστοιχη της Γερμανίας. Εκείνο το βράδυ της Παρασκευής, δύο από τους τζιχαντιστές ανατινάχτηκαν έξω από το στάδιο χωρίς να καταφέρουν να προκαλέσουν άλλα θύματα.

 

 

 

 

Τα τρία σημεία κλειδιά

Αυτήν την φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά και αρκετά πιο επικίνδυνα.

Εκτός από το Stade de France, οι γαλλικές αρχές έχουν εντείνει τις περιπολίες και τους διακριτικούς ελέγχους στην λεγόμενη «ζώνη των φιλάθλων» κοντά στον Πύργο του Αίφελ και στη Champs Elysees. Στη «Fan Zone» έχουν αναπτυχθεί περίπου 1.900 αστυνομικοί και 3.500 περιπολούν στην μεγάλη λεωφόρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

 

 

 

 

Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι στην περίπτωση του νικήσει η Γαλλία, δεν πρόκειται να γίνει πορεία του θριάμβου της εθνικής ομάδας στους δρόμους του Παρισιού. Μάλιστα οι αρχές αποφάσισαν αν μην διατεθεί ούτε η λεωφόρος των Ηλυσίων για κάτι τέτοιο με την δικαιολογία ότι η περιοχή πρέπει να προετοιμαστεί για την παρέλαση της Ημέρας της Βαστίλης την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουλίου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis