Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:21 | 14/10/2018

Την Πέμπτη το απόγευμα, δώδεκα αρχάριοι αστυνομικοί έσφιξαν τις πλάτες τους, έκλεισαν τα μάτια τους και άρχισαν να διαλογίζονται για πρώτη φορά. "Πρόκειται να αντιμετωπίσετε δύσκολα πράγματα κατά τη διάρκεια της καριέρας σας, που η οικογένειά και οι φίλοι σας δεν θα αντιμετωπίσουν ποτέ", δήλωσε η εκπαιδεύτρια τους, DI Jenni McIntyre-Smith. "Για να μπορέσετε να διαχειριστείτε τις καταστάσεις είναι πολύ σημαντικό αυτό ακριβώς που κάνουμε τώρα".

[custom:google-ads]

Ζήτησε από τους αστυνομικούς του πρώτου έτους να επικεντρωθούν στην αναπνοή τους, στις αισθήσεις τους και να παρατηρήσουν τις σκέψεις τους, τεχνικές που προέρχονται από τον βουδιστικό διαλογισμό και οι οποίες σύντομα θα μπορούν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κατάρτισης ενός αξιωματικού.

Πρόκειται να υπάρξει χρηματοδότηση για την κατάρτιση περισσότερων από 1.500 αξιωματικών, εν μέρει για την καταπολέμηση του άγχους στην υπηρεσία. Οι υποστηρικτές του διαλογισμού στα αστυνομικά τμήματα ελπίζουν να βελτιώσουν με αυτόν τη διαχείριση των υψηλών επιπέδων αδρεναλίνης, να καταστήσουν τους αστυνομικούς πιο επιφυλακτικούς όταν συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία, να βελτιώσουν τις δεξιότητες ακρόασης όταν ασχολούνται με μάρτυρες και θύματα και ακόμη και να βοηθούν τους ένοπλους αστυνομικούς να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις, σε κρίσιμες καταστάσεις.

Η ζήτηση για το συγκεκριμένο μάθημα της αστυνομίας "Mindfit Cop" ήταν υψηλή και οι θέσεις συμπληρώθηκαν σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Τετρακόσιοι πενήντα επτά αξιωματικοί στο Avon και το Somerset και τριακόσιοι στη Νότια Ουαλία θα παρακολούθησαν σχετικά μαθήματα.

Ο Nerys Thomas, επικεφαλής της έρευνας στο College of Policing, δήλωσε: "Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε θα προσπαθήσουμε να διαθέσουμε την αντίστοιχη κατάρτιση σε όλες τις δυνάμεις στην Αγγλία και την Ουαλία".

Γενικά υπάρχουν πρώιμα σημάδια πιθανής αποτελεσματικότητας στην αστυνόμευση. Μια σχετική έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα: «Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι κοιμούνται καλύτερα, είναι σε θέση να μειώσουν τα φάρμακα που πιθανόν έπαιρναν για το άγχος και να αισθάνονται πιο ήρεμοι αλλά και λιγότερο αντιδραστικοί».

Ένας αστυνομικός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε: «Αντιμετωπίζω δυσκολίες όταν εμπλέκομαι σε περιστατικά με όπλα, επειδή έχω υπάρξει θύμα ενός άσχημου μαχαιρώματος. Έχω λάβει πολλή υποστήριξη και βοήθεια για την οικοδόμηση στρατηγικών αντιμετώπισης, καμία δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η τεχνική αναπνοής που αποτελεί μέρος του Mindfit Training».

"Όταν συμβαίνει κάποιο περιστατικό όπου ένα άτομο είναι οπλισμένο με μαχαίρι και είμαι η πλησιέστερη μονάδα, πάντα πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση για εμένα. Η τεχνική αναπνοής μου δίνει δύναμη σε αυτές τις στιγμές. "

Το άγχος είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την αστυνομία. Περίπου 10.000 αξιωματικοί ετησίως, αριθμός που ισούται με έναν στους 12, χρειάζονται χρόνο να ξεκουρασθούν από το άγχος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτό το καλοκαίρι για το προηγούμενο έτος. Απ’ ότι φαίνεται η τεχνική αναπνοής και ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τους αστυνομικούς να διαχειριστούν έντονες αγχωτικές καταστάσεις.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis