Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:15 | 20/01/2019

Μετά την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να γίνουν οι κρίσεις στην Ελληνική αστυνομία. Αξιωματικοί του σώματος, με βαθιά γνώση και εμπειρία, κάνουν λόγο για «βουβές» κρίσεις με απόψεις σχετικά με το εύρος του να διίστανται. Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως αναμένονται «κρίσεις ριζικές», άλλοι πάλι εκτιμούν πως  θα είναι  «επιφανειακές» αλλαγές στο σώμα.

Δεδομένη θεωρείται η αλλαγή στους αντιστρατήγους, καθώς έχουν παραμείνει στα ίδια πόστα για δυο, τρία ή και τέσσερα χρόνια.

Πιθανή, σύμφωνα με «φωνές» της Κατεχάκη, θεωρείται η αποστρατεία για τον αντιστράτηγο και υπαρχηγό του σώματος, Μιχάλη Καραμαλάκη. Σταθερός στην θέση του, αναμένεται να παραμείνει ο αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, που χαρακτηρίζεται «ως άτομο κοινής αποδοχής, αποτελεσματικός και χωρίς κόντρες».

Διατηρητέος αναμένεται να κριθεί και ο Ανδρέας Αποστολόπουλος που όπως σημειώνουν πηγές από την ΕΛ.ΑΣ «έχει ισχυρά ερείσματα στο κυβερνών κόμμα».

«Γρίφος» αποτελεί η απόφαση για την Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, που πολλοί είναι εκείνοι στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ που τονίζουν πως, «η μόνη περίπτωση να γίνει γυναίκα αρχηγός είναι αυτής της Τσιριγώτη». Άλλωστε η κυρία Τσιριγώτη, θεωρείται απο το Μέγαρο Μαξίμου, «ως ιδιαιτέρως αποτελεσματική στο φλέγον θέμα του Μεταναστευτικού  και  καλλιεργεί αρχηγικό προφίλ. Άλλωστε μια γυναίκα αρχηγός, θα αποτελέσει καινοτομία». Όπως αναφέρουν «φωνές της Κατεχάκη, το τελευταίο διάστημα «έχει διακόψει επαφές με ομάδες συμφερόντων που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές της».

«Ακλόνητος» ο Γαδάρχης

Στην θέση του αναμένεται να παραμείνει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, κύριος Ανδρέας Βασιλόπουλος.  Δύσκολο όμως παραμένει το ενδεχόμενο,  να συμβεί  το ίδιο για τον βοηθούς ΓΑΔΑ, κυρίους Γιώργο Ψωμά και τον Θανάση Κοκκαλάκη οι οποίοι, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, «στις προηγούμενες κρίσεις προήχθησαν δυσμενώς». Σταθερός στην θέση του αναμένεται να παραμείνει και ο ταξίαρχος, διοικητής της ασφάλειας Αττικής, Γιώργος Κανέλλος, που όπως και ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, είναι προσωπικές επιλογές του αρχηγού του σώματος, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου. Ο αρχηγός του σώματος πάντως, έχει αποδείξει στο παρελθόν με την αποστρατεία  μεταξύ άλλων, του Θανάση Πράπα, που προΐστατο της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφάλειας, πως δεν διστάζει να αποστρατεύσει άτομα στα οποία δεν τρέφει συμπάθεια και εκτίμηση στις επιχειρησιακές τους δυνατότητες..  Ειδικά πάντως για την περίπτωση Πράπα,  « η σκόνη σε ανώτερους  και κατώτερους αξιωματικούς δεν έχει καθίσει» . Εν κατακλείδι, αναμένεται να ακολουθηθεί η ίδια μέθοδος, που ακολουθήθηκε   και στις τελευταίες κρίσεις, χωρίς να αποκλείονται πάντως οι εκπλήξεις.

Του Μιχάλη Τεζάρη

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis