Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:32 | 21/02/2021

Σταθερά στο πλευρό των αστυνομικών Λάρισας και Μαγνησίας η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, αυτήν τη φορά με παρέμβαση- ερώτησή της προς τον κ. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή διαμαρτυρία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας και Μαγνησίας, με την οποία τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., σε σχέση με τους λόγους και τους σκοπούς που εξυπηρετεί η εκτεταμένη αστυνόμευση των διοδίων Λάρισας και Μαγνησίας, κατά μήκος της ΠΑΘΕ.

«Για λόγους …επικοινωνίας οι αστυνομικοί στα διόδια»

Όπως επισημαίνει η Λαρισαία βουλευτής στο κείμενο της ερώτησής της:

«Εντύπωση, αλλά και μεγάλα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα ορισμένων εκ των εντολών της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., όπως και του αρμόδιου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε σχέση με τα μέτρα επιβολής του lockdown, προκαλεί η πρόσφατη, κοινή επιστολή των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας και Μαγνησίας, με τον εμφατικό τίτλο «Η υπομονή έχει και τα όριά της και εμείς τα έχουμε ξεπεράσει. Φτάνει πια!».

Όπως τονίζεται στην κοινή επιστολή τους, οι αστυνομικοί των δύο νομών, οι οποίοι διασχίζονται από τον οδικό άξονα ΠΑΘΕ, και ειδικότερα στους τρεις σταθμούς διοδίων Πελασγίας, Μοσχοχωρίου και Μακρυχωρίου, πρωταγωνιστούν καθημερινά σε ένα πραγματικό «θέατρο του παραλόγου», όπου τον ρόλο του πρωταγωνιστή, και συνάμα του θύματος κατέχουν αστυνομικοί, που υπηρετούν στους δύο ανωτέρω νομούς.

Συγκεκριμένα, σε καθημερινή βάση 48 αστυνομικοί, από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας (Δ.Α.) Λάρισας και 24 από Υπηρεσίες της Δ.Α. Μαγνησίας, κατασπαταλούν τις δυνάμεις τους στη καταγραφή όλων των διερχομένων Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων για καθαρά …στατιστικούς λόγους στην καλύτερη περίπτωση ή απλώς για επικοινωνιακούς-τηλεοπτικούς στη χειρότερη...

Παράλληλα, επισημαίνουν πως καθημερινά διενεργούνται πάνω από 4.000 έλεγχοι, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα βεβαίωσης άσκοπων μετακινήσεων από νομό σε νομό και το κυριότερο, χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, αφού οι αστυνομικοί όρθιοι δίπλα στα γκισέ των διοδίων, εισπνέοντας τις αναθυμιάσεις χιλιάδων διερχόμενων οχημάτων, συχνά υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, πολλές φορές αναγκάζονται να εργάζονται πάνω από τις προβλεπόμενες ώρες του ωραρίου εργασίας τους.

Δεδομένου ότι όπως καταγγέλλεται οι έλεγχοι συχνά πραγματοποιούνται ακόμη και στις λωρίδες e-way, με κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος κι επειδή η κατασπατάληση ανθρώπινων πόρων των Δ.Α. Λάρισας και Μαγνησίας τελείται εις βάρος της κύριας αποστολής της Αστυνομίας, που δεν είναι άλλη από την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, ρωτώ τον αρμόδιο κ. Υπουργό για το πόσες παραβάσεις άσκοπης μετακίνησης έχουν βεβαιωθεί κατά την περίοδο του 2ου lockdown στα διόδια της ΠΑΘΕ, που διασχίζει τους ν. Λάρισας και Μαγνησίας, καθώς κι αν ο αριθμός των παραβάσεων δικαιολογεί -κατά την άποψή του- την καθημερινή δέσμευση 72 αστυνομικών των Δ.Α. των δύο νομών».

eleftheria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis