Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:35 | 05/06/2015

«Η κυβέρνηση σέρνει τον ελληνικό λαό σε υποταγή και παραίτηση από τις διεκδικήσεις», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, «οι Έλληνες βρίσκεται σε ένα εκβιασμό», να διαλέξουν το πακέτο Γιούνκερ ή την πρόταση της κυβέρνησης, που όπως εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας «αν περάσει ο εκβιασμός μεταξύ πρότασης της κυβέρνησης ή δανειστών ο λαός θα ζήσει καινούργιο διάστημα ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας».

Όσο για τη στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως «εμείς θα τοποθετηθούμε με κριτήριο την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση όσων χάθηκαν».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα του χρέους, σημειώνοντας πως αυτό «δεν αντιμετωπίζεται αν αρνηθείς μία δόση και την πακετάρεις με την επόμενη». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «κότσια για να μην αναγνωρίσετε το χρέος ούτε είχατε, ούτε έχετε».

«Η κυβέρνηση θέλει να εξαπατήσει τους ανέργους και τους εργαζόμενους», σημείωσε ο επικεφαλής του ΚΚΕ για να προσθέσει πως «οι εταίροι σάς έβαλαν παλιά βάρβαρα μέτρα, για να κρατήσουν ένα νέο μνημόνιο για τη συνέχεια».

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε την επίθεση προς την κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως «δεν υπήρξε ούτε μια μέρα στη σκέψη σας να παίξει ο λαός τον πρωταγωνιστή των εξελίξεων» και πως «εμπορεύονται τις ελπίδες του ελληνικού λαού».

Ο ίδιος συνέχισε, απαριθμώντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης από τις εκλογές μέχρι σήμερα:

«Δεν υπήρξε καμία κατάργηση των μνημονίων, αλλά νομιμοποίησή τους», τόνισε και σημείωσε πως δεν ήρθε στη βουλή η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο.

«Η κυβέρνηση έβαλε στον πάγο τις υποσχέσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως «η υλοποίηση των υποσχέσεων παραπέμπεται στο άγνωστο μέλλον».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε νέες συμφωνίες με το ΝΑΤΟ.

Ο επικεφαλής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως «η πρόταση των δανειστών είναι Αρμαγεδδών και πως η ελληνική πρόταση είναι νέο, επώδυνο μνημόνιο».

http://www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis