«Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τη δόση του Ιουνίου στο ΔΝΤ»

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ "ΦΩΤΙΑ" ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΖΑΚ ΛΙΟΥ
«Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τη δόση του Ιουνίου στο ΔΝΤ»

«Δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ», φέρεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αμερικάνο υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά την σύνοδο κορυφής στην Ρίγα. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Mega Μιχάλη Ιγνατίου, ζήτησε από τον Αμερικάνο υπουργό Οικονομικών να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι τρεις δόσεις που οφείλει η Ελλάδα να πληρώσει τον Ιούνιο προς το ΔΝΤ (η πρώτη είναι 300 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου) να ενοποιηθούν σε μία, η οποία να αποπληρωθεί μετά τα μέσα και προς το τέλος του μήνα. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί από το ΔΣ του ΔΝΤ και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θεωρείται πιθανό.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ δεν ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικό προς τη χώρα μας, όμως ζήτησε και από την κυρία Λαγκάρντ και από τον κύριο Τόμσεν «να τελειώνουν» τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Πηγές από το Ταμείο μάλιστα σχολίαζαν πως «Ευρωπαίοι και Έλληνες σέρνουν τα πόδια τους κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και εκνευριστικό σε βαθμό ενόχλησης».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr