Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 20/12/2018

Δυστυχώς, τα νέα δεν είναι καλά για ένα σημαντικό αριθμό συναδέλφων μας καθώς ο καινούργιος χρόνος θα τους βρει, παρά την αντίθετη βούλησή τους, έξω από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 17 του Π.Δ. υπ’ αριθμόν 6 από 25 Ιανουαρίου 2018: «αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα όσοι Αξιωματικοι απουσίασαν από τα καθήκοντά τους πλέον του τριμήνου την τελευταία διετία ή πλέον της διετίας καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους στο Σώμα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η απουσία τους η οφειλόμενη σε νόσο, πάθηση ή βλάβη που επήλθε κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής».

[custom:google-ads]

Προφανώς εδώ ο νομοθέτης ξέχασε να λάβει υπόψη του ότι οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι οι οποίοι και στην ιδιωτική τους ζωή αρρωσταίνουν και τραυματίζονται άρα αναγκαστικά πάλι απουσιάζουν από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ένεκα ενός γεγονότος: ότι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. 

Δεν είναι δυνατόν κάποιος σε όλη την καριέρα του στην Αστυνομία να είναι πάντα υγιής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός Υπαστυνόμου Α’ του Ν. 3686/2008 ο οποίος πριν από 10 χρόνια περίπου απουσίασε για λόγους υγείας από την Υπηρεσία περί τους 23 μήνες (κακοήθης όγκος στο θυροειδή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα γίνει με όσους δεν κάνουν εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό

Σήμερα, ο Υπαστυνόμος ευτυχώς χαίρει άκρας υγείας, έχοντας ξεπεράσει 100% το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε κατά το παρελθόν και τον ανάγκασε να απουσιάσει για όσο διάστημα χρειάστηκε από τα καθήκοντά του. 

Σε αυτήν την περίπτωση (όπως και σε πληθώρα άλλων παρόμοιων) έρχεται λοιπόν το Κράτος και στερεί τη δυνατότητα, μη επιτρέποντας σε υγιή άτομα πλέον, όπως ο εν λόγω συνάδελφος, λίγα μόλις χρόνια πριν φτάσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, να μπορέσουν να εργαστούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελληνική Αστυνομία με την γνώση και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι ηθικό να τιμωρούνται έτσι άδικα οι συνάδελφοί μας και να συνταξιοδοτούνται πρόωρα και χωρίς τη θέλησή τους μόνο και μόνο επειδή αρρώστησαν; 
Μπορει να μπει κανείς στη θέση αυτών των έμπειρων στελεχών που βλέπουν από τη μια στιγμή στην άλλη να ανατρέπεται κάθε οικογενειακός και οικονομικός προγραμματισμός εξαιτίας της διαφοράς στο χρηματικό ποσό μεταξύ μισθού και σύνταξης;

Είναι αδιανόητο σε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα όπως αυτό να υπάρχει αδράνεια από εκείνους που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή και παντελής έλλειψη ενημέρωσης προς όλους μας.

[custom:google-ads]

Θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αυτεπάγγελτες αποστρατείες συναδέλφων και το συγκεκριμένο Π.Δ. να τύχει βελτίωσης με ευνοϊκότερες διατάξεις για τους διοικούμενους.

Οι ασθένειες και οι τραυματισμοί δε ρωτάνε κανέναν. 
Και επειδή πάνω απ’ όλα είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ εύχομαι σε όλους καλές γιορτές με ΥΓΕΙΑ!!!

Νίκος Κορομηλάς 
Μέλος Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Κουκουλοφόροι με full-face και πιστόλια άρπαξαν 60.000 ευρώ

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis