Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:57 | 21/11/2017

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε από  φωτοβολίδα το βράδυ των επεισοδίων στα Εξάρχεια. Η επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον της εγκληματολόγου θα μπορούσε να της κοστίσει ακόμη και τη ζωή. O κίνδυνος να χάσει το πόδι της δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη, αυτό όμως που προβληματίζει ιδιαιτέρως τους γιατρούς είναι το  σοβαρότατο αναπνευστικό πρόβλημα που της έχει προκληθεί λόγω της εισπνοής φωσφόρου.

[custom:google-ads]

Την ίδια στιγμή, η επίθεση εναντίον της έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ έχει οδηγήσει ακόμη και σε «εμφύλιο» μεταξύ αναρχικών.

Η εγκληματολόγος αν και δραστηριοποιείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο έγινε «θύμα» του. Αναρχικές οργανώσεις έχουν εκφράσει τη συμπαράσταση τους στο πρόσωπο της  όπως επίσης και ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού. Μάλιστα η ίδια  το 2014 είχε εκφράσει την αλληλεγγύη της στον κατηγορούμενο για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Ο σοβαρότατος τραυματισμός της έχει προκαλέσει «εμφύλιο» μεταξύ αναρχικών. Η αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση «Ροσινάντε»  με ανάρτησή της αποκηρύσσει τους κουκουλοφόρους του τυφλού χτυπήματος και δηλώνει στο Star:

«Ομάδες που αυτοπροσδιορίζονται  ως αναρχικές και λειτουργούν με απόλυτη αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή  ντροπιάζουν την αναρχία και δρουν ως ένα εν δυνάμει κράτος».

Η Αναστασία Τσουκαλά είναι διορισμένη αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου προστασίας του Πολίτη. Στο παρελθόν όμως είχε δηλώσει:

Όταν λοιπόν λέμε εκ των υστέρων γιατί οι άνδρες της ομάδας Δέλτα φέρονται έτσι; Μα γιατί είναι φασίστες!»

Την Τρίτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή 2 άτομα που διώκονται για το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών.

 www.star.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis