Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 05/02/2015

 

Βαθιά ρήξη στο αντάρτικο πόλης αποκαλύπτει κείμενο με τίτλο «Τελικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...» που δημοσιεύθηκε χθες στο Διαδίκτυο και απαντά στην πρόσφατη επιστολή των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για το σχέδιο απόδρασής τους από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο συντάκτης του κειμένου αποκαλεί τα μέλη της οργάνωσης «ένοπλο παρεάκι», κατηγορώντας τα για «εγωιστική συμπεριφορά», «μιλιταρισμό» και «στρέβλωση της πραγματικότητας». Κυρίως όμως ασκεί σκληρή κριτική εναντίον τους για το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού και τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν σε βάρος του για «προδοσία», «ρουφιανιά» κ.ά.

«Οι ΣΠΦδες (σ.σ.: τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς - Σ.Π.Φ.) κάνουν ένα μεγαλοπρεπέστατο πολιτικό φάουλ. Δικάζουν και καταδικάζουν ως ρουφιάνο και προδότη, χωρίς να παραθέτουν κάποιο νεότερο δεδομένο, έναν άνθρωπο που ανήκε σε άλλη οργάνωση, τα μέλη της οποίας, αν και συγκρατούμενοι του Χριστόδουλου Ξηρού επί χρόνια στην ίδια πτέρυγα, ποτέ δημόσια δεν τον αποκάλεσαν ρουφιάνο ή προδότη», αναφέρει το κείμενο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia.

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς των μελών της «Συνωμοσίας» για το έλλειμμα επαναστατικής συνέπειας και αξιοπιστίας του Ξηρού, ο συντάκτης του κειμένου απευθύνει το παρακάτω ερώτημα: «Ας υποθέσουμε ότι οι ΣΠΦδες δεν ξέρανε τι είδους προσωπικότητα ήταν και είναι ο Χ. Ξηρός. Γιατί δεν ρωτάγανε να μάθουν πριν “συνεργαστούν” μαζί του; Τα γεγονότα του 2002 είναι γνωστά από το... 2002 (...) αλλά ξέχασα, ο εγωισμός και η στρέβλωση της πραγματικότητας είναι η ραχοκοκαλιά της μηδενιστικής συλλογιστικής».

Επιπλέον, κατηγορεί τα μέλη της «Συνωμοσίας» ότι παρέθεσαν στην επιστολή τους πληροφορίες για τη βόμβα που σκόπευαν να κατασκευάσουν, αλλά δεν απαντούν στο ερώτημα εάν πράγματι σκόπευαν να εκτελέσουν εν ψυχρώ τον Χ.Ξηρό: «Για την ταμπακιέρα τσιμουδιά! Τι σήμαινε, ωρέ “αετόπουλα”, η “απόλυση” του Ξηρού;».

Το κείμενο γίνεται ιδιαίτερα σκληρό και σε ό,τι αφορά τη σχέση που ανέπτυξαν τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας» με βαρυποινίτες που κρατούνται για ανάμειξή τους σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος. «Ρουφιάνοι είναι οι μεγαλονταβατζήδες και οι νονοί της νύχτας, όπως ο αγνός αυτός εξεγερμένος προλετάριος, ο Στεφανάκος, που βιώνει τη μαύρη αναρχία της φυλακής, αλλά οι επιχειρήσεις του έξω από τα τείχη είναι βουτηγμένες στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Παρατίθεται μάλιστα απόσπασμα κατάθεσής του στον ανακριτή το 2009, στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι ετήσιοι τζίροι των εταιρειών του την περίοδο 1996-2002 ανέρχονταν σε 5 δισ. δραχμές.

Οι δικαιολογίες

Τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν προσπαθήσει να δικαιολογήσουν τους δεσμούς που ανέπτυξαν με έγκλειστα μέλη της εγχώριας «μαφίας» γράφοντας ότι «απεχθανόμαστε τις σκονισμένες ιδεολογικές ταμπέλες που ταξινομούν αβίαστα ανθρώπους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 ο Χρ. Τσάκαλος, μέλος της «Συνωμοσίας», είχε ζητήσει να μη δημοσιεύονται κείμενα της οργάνωσης στο Athens Indymedia.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis