Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:38 | 02/12/2014

 

Σε «επί της αρχής» συμφωνία για «ολική κατάπαυση» του πυρός ήλθαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και οι ρωσόφιλοι αντάρτες στην ανατολική επαρχία του Λουχάνσκ, μια από δυο περιοχές που ελέγχονται από τους αυτονομιστές, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Η εκεχειρία θα τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου σε όλο το μήκος του μετώπου μεταξύ των ουκρανικών και των άτακτων δυνάμεων που πρόσκεινται στην αυτοανακηρυχθείσα «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόντετσκ».

«Όλες [πλευρές] συμφώνησαν επί της αρχής σε μια ολική κατάπαυση του πυρός κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής μεταξύ τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και [τους αντάρτες]», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΕ.

Σύμφωνα με απολογισμό που εξέδωσε στα τέλη Νοεμβρίου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τουλάχιστον 4.317 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στην ανατολική Ουκρανία από την έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ των τακτικών δυνάμεων και των ρωσόφιλων αυτονομιστών, από τα μέσα Απριλίου ως τις 18 Νοεμβρίου.

Εξ αυτών, περισσότεροι από 950 έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την πρώτη συμφωνία για εκεχειρία μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των ανταρτών στις 5 Σεπτεμβρίου, η οποία και αποτελεί, θεωρητικά, την αρχή της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία των ουκρανικών Αρχών, ο αριθμός των αμάχων που έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί εντυπωσιακά σε 466.829 ανθρώπους. Ο προηγούμενος απολογισμός τοποθετούσε τον αριθμό των εσωτερικών προσφύγων σε 275.489.


http://www.skai.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis