Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:20 | 14/07/2019

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τη γαλλική αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο του Παρισιού, έπειτα από «επεισόδιο» με έναν αστυνομικό.

Ο κ. Βαρουφάκης μόλις είχε φτάσει στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, με πτήση από την Αθήνα, όταν ένας αστυνομικός που στεκόταν κοντά στην ράμπα εξόδου από το αεροσκάφος ζήτησε να δει το διαβατήριό του. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπάκουσε, αλλά ο αστυνομικός του άφησε λίγο χώρο όταν προσπάθησε να περάσει.

Βαρουφάκης: Με έσπρωξε

«Τη στιγμή που ακούμπησαν οι αγκώνες μας, αντέδρασε βίαια», είπε ο κ. Βαρουφάκης στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Με κακομεταχειρίστηκε, χρησιμοποιώντας σωματική βία», δήλωσε ακόμη και συμπλήρωσε ότι ο αστυνομικός τον έσπρωξε, άρπαξε το διαβατήριό του και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο.

[custom:google-ads]

Το βίντεο με το επεισόδιο

Η ιστοσελίδα Levante δημοσίευσε βίντεο από το επεισόδιο μεταξύ του κ. Βαρουφάκη και του αστυνομικού. Σε αυτό, ο κ. Βαρουφάκης ακούγεται να λέει στον ένστολο ότι είναι βίαιος και αγενής και του ζητά να φωνάξει κάποιον ανώτερό του.

Στο σημείο κλήθηκαν δύο ανώτεροι αστυνομικοί, προτού επιστραφεί το διαβατήριο στον κ. Βαρουφάκη. «Επίσημα ζητώ μια επίσημη απολογία από τη γαλλική αστυνομία», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ενας από τους αστυνομικούς δήλωσε ότι επίσης σκοπεύει να κάνει καταγγελία σε βάρος του κ. Βαρουφάκη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ανάρτηση του Δερβενιώτη για το περιστατικό

Για το συμβάν έκανε ανάρτηση στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Σπύρος Δερβενιώτης. Σε αυτό περιγράφει τι συνέβη.

«Επειδή τα site και τα κανάλια θα το σπινάρουν με τις γνωστές μεθόδους τους, ας υπάρχει κάπου μια ακριβής καταγραφή:

Κατά την έξοδό του από το αεροπλάνο στο Σαρλ ντε Γκώλ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε το διαβατήριό του σε αστυνομικό που το ζήτησε. Όχι στον έλεγχο διαβατηρίων, έτσι; Στην κυριολεξία στην έξοδο απ' το αεροπλάνο, στη ράμπα που συνδέει με το κτίριο του αεροδρομίου.

Ο αστυνομικός το βρήκε εντάξει αλλά δεν έδειξε καμία βιασύνη να το επιστρέψει στον κάτοχό του. Αφού το επέστρεψε μειδιώντας, στάθηκε μπροστά του με τα χέρια στη μέση μην αφήνοντας επαρκή χώρο για να περάσει χωρίς να τον ακουμπήσει αναγκαστικά. Με την αναπόφευκτη επαφή, ο αστυνομικός του αφαίρεσε το διαβατήριο με βία και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο.

Τη συνέχεια, που επιβεβαιώνει και τα προηγούμενα, μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που επισυνάπτω. Ο Γιάνης έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες.

Δύο σχόλια: Α) Τhank god για τους αυτόπτες και τα κινητά τους.
Β) Φοβού τα κράτη που έχουν μπει στο τριπάκι «ασφάλεια και αντιτέρορισμ». Αυτό ήταν ένα ελαφρύ συμβάν, αλλά δείχνει πόσο άνετα νιώθουν οι αστυνομικοί να παρεκτραπούν ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέες επιθέσεις κατά αστυνομικών

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis