Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 18/08/2018

Αναθεωρείται το σχέδιο αστυνόμευσης του Φιλιπάππου μετά από τον τραγικό θάνατο ενός 25χρονου κατά τη διάρκεια ληστείας, με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ενισχύει τις περιπολίες στην περιοχή κατόπιν και της αυτοψίας του νέου αρχηγού της, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, στο σημείο.

 

Όπως δήλωσε ο ίδιος χτες, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν περιοχές όπου παρατηρούνται κενά στην επιτήρηση.

Στόχος είναι να φυλάσσεται στο σύνολό του το σημείο, ακόμη και σε δύσβατα σημεία, κάτι που οδήγησε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να προκρίνουν τη χρήση μηχανών motocross για τις περιπολίες ώστε οι αστυνομικοί να έχουν πρόσβαση παντού. 

[custom:google-ads]

Πεζές περιπολίες

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που περπάτησαν χτες στου Φιλοπάππου εντόπισαν τα «τρωτά» και σκοτεινάσημεία, όπου θα πραγματοποιούνται πεζές περιπολίες από τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, τις βραδινές ώρες οι αστυνομικοί θα πηγαίνουν με φακούς σε μονοπάτια και θα προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», κατά διαστήματα θα πραγματοποιούνται και αιφνιδιαστικές οργανωμένες επιχειρήσεις της Ασφάλειας, της Άμεσης Δράσης ή της ΟΠΚΕ.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να αλλάξει και το ωράριο των περιπολιών και να λήγει πλέον στη 1:00 και όχι στις 23:00, όπως ίσχυε μέχρι χτες.

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να τεθούν άμεσα σε ισχύ, ώστε να μειωθεί αισθητά η εγκληματικότητα στο σημείο και να μην επαναληφθούν τραγικά περιστατικά όπως αυτό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 25χρονου

Παράλληλα, συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του 25χρονου που έπεσε από βράχο κατά τη διάρκεια ληστείας.

«Κλειδί» στην υπόθεση θεωρείται η κατάθεση της 23χρονης φίλης του άτυχου νεαρού, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα κοιτάει φωτογραφίες υπόπτων για να αναγνωρίσει τους δράστες, σε περίπτωση που αυτοί έχουν συλληφθεί στο παρελθόν. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί «σαρώνουν» το σημείο για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων ή DNA των υπόπτων.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis