Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:10 | 07/06/2015

Ξανθά μαλλιά, ανέμελο ντύσιμο και... ύφος τουρίστριας στις ληστείες στον Γαλατά και στις Σπέτσες, μαύρα ρούχα, αυστηρό ύφος και πιστή στον ρόλο της στις επιθέσεις κατά του κτιρίου της Νέας Δημοκρατίας και της ισραηλινής πρεσβείας.

Οι ληστές που διατηρούν ειδική σχέση με την τρομοκρατία, έχουν διαπράξει την τελευταία πενταετία 24 ένοπλες ληστείες. Σε τουλάχιστον τέσσερις από αυτές είχε συμμετοχή ο Ν. Μαζιώτης και σε πολύ περισσό

Οι ληστές που διατηρούν ειδική σχέση με την τρομοκρατία, έχουν διαπράξει την τελευταία πενταετία 24 ένοπλες ληστείες. Σε τουλάχιστον τέσσερις από αυτές είχε συμμετοχή ο Ν. Μαζιώτης και σε πολύ περισσότερες ο Γρ. Τσιρώνης και ο Μ. Σεϊσίδης, οι δύο επικηρυγμένοι «ληστές με τα μαύρα»

Οι γυναίκες-συνεργάτιδες των «ληστών του Διστόμου» και των μελών των ένοπλων οργανώσεων βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, μετά την αποκάλυψη ότι στην «παρέα» των Σπύρου Χριστοδούλου, Γρηγόρη Τσιρώνη και του αυτόχειρα Σπύρου Δραβίλα συμμετείχαν και τουλάχιστον δύο κοπέλες.

Η μία φαίνεται πως είναι σύντροφος του Γρηγόρη Τσιρώνη, με καταγωγή από τη Σλοβακία. Μαζί είχαν νοικιάσει τη μονοκατοικία στην περιοχή της Αγριάς - Ανω Λεχωνιών, ένα σπίτι «ασφαλές και οικογενειακό» όπως το χαρακτήρισαν οι Αρχές.

Η δεύτερη, που φέρεται ως περισσότερο «επιχειρησιακή», συνόδευε τις περισσότερες φορές τον Γιώργο Πετρακάκο από και προς το σπίτι της Νέας Αγχιάλου.

 

Αξιωματικοί ΕΛ.ΑΣ.

 Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η γυναίκα που συμμετείχε στις δύο ληστείες κατά υποκαταστημάτων της Alpha Bank στον Γαλατά Τροιζηνίας και στη Ντάπια Σπετσών ήταν η ίδια και την περιγράφουν ως μέσου αναστ


Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η γυναίκα που συμμετείχε στις δύο ληστείες κατά υποκαταστημάτων της Alpha Bank στον Γαλατά Τροιζηνίας και στη Ντάπια Σπετσών ήταν η ίδια και την περιγράφουν ως μέσου αναστήματος, αρκετά γυμνασμένη και σίγουρα «μεταμφιεσμένη» σε σχέση με το πραγματικό της στυλ

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι ληστές που διατηρούν ειδική σχέση με την τρομοκρατία, έχουν διαπράξει την τελευταία πενταετία 24 ένοπλες ληστείες, με συνολική λεία που ξεπερνά κατά πολύ τα 10.000.000 ευρώ. Σε τουλάχιστον τέσσερις από αυτές είχε συμμετοχή ο Νίκος Μαζιώτης και σε πολύ περισσότερες ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Μάριος Σεϊσίδης, οι δύο επικηρυγμένοι «ληστές με τα μαύρα» που είχαν εξαφανιστεί από το 2006. Σε τουλάχιστον δύο από αυτές τις ληστείες έχει συμμετάσχει μία γυναίκα, που συνήθως ήταν -και εκεί- κοντά στον Γιώργο Πετρακάκο.

Γυναικεία παρουσία καταγράφεται στις 11 Αυγούστου 2011 στο υποκατάστημα της Alpha Bank στον Γαλατά Τροιζηνίας.

Ο Γιώργος Πετρακάκος και η άγνωστη γυναίκα, φορώντας περούκες, εισέβαλαν στην τράπεζα, όπου με την απειλή όπλων απέσπασαν 124.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και το ταμείο και εξαφανίστηκαν.

Μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, τρεις άνδρες είχαν μπει στο ίδιο υποκατάστημα και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, άδειασαν τα ταμεία και πήραν όμηρο τον διευθυντή του καταστήματος. Εγκλωβίστηκαν σε δρόμο κοντά στο δημοτικό σχολείο του Γαλατά, όπου και απελευθέρωσαν τον διευθυντή.

Στις 16 Ιουλίου 2012, μία γυναίκα εμφανίζεται ως «τουρίστρια» στη ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Ντάπια Σπετσών με λεία περίπου 500.000 ευρώ.

Σε εκείνη τη ληστεία φαίνεται να συμμετείχε και ο Νίκος Μαζιώτης.

Πέντε ένοπλοι, ανάμεσά τους και η γυναίκα, μπήκαν ως παραθεριστές στην τράπεζα με πετσέτες στους ώμους, έκαναν τη ληστεία, πήραν για λίγο ομήρους δύο γυναίκες και διέφυγαν με ταχύπλοο που το έκαψαν στην περιοχή Σαλαντί στην Αργολίδα.

 

Γυμνασμένη

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η γυναίκα που συμμετείχε και στις δύο ληστείες ήταν ίδια και την περιγράφουν ως μέσου αναστήματος, αρκετά γυμνασμένη και σίγουρα «μεταμφιεσμένη» σε σχέση με το πραγματικό της στυλ.

Ωστόσο, οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για την ίδια που συμμετείχε και στα τρομοκρατικά χτυπήματα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, όπου δηλαδή υπήρχε επίσης... άρωμα γυναίκας.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

 

http://www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis