Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 17/08/2015

«Καταβάλλονται τρομακτικές προσπάθειες για το θέμα της μετανάστευσης» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, γνωστοποιώντας πως σε σύσκεψη που συγκαλείται σήμερα θα εξεταστεί η κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη και το εάν τελικά θα υπάρξει και εκεί μια λύση ανάλογη με της Κω, με μετανάστες και πρόσφυγες να καταλύουν σε πλοίο που θα καταπλεύσει στο νησί για να τους παραλάβει.

Σημειώνεται πως η Μυτιλήνη έχει κατακλυστεί από μετανάστες και πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψουν αλλά δεν βρίσκουν εισιτήριο στα πλοία που αποπλέουν για τον Πειραιά. Το αποτέλεσμα είναι το λιμάνι να είναι γεμάτο από ανθρώπους που ζουν και κοιμούνται στο έδαφος χωρίς προφανώς να τηρείται κανένας κανόνας υγιεινής.

Ο υπουργός ρωτήθηκε και για την Αμυγδαλέζα και το γιατί η κυβέρνηση δεν μετεγκατέστησε εκεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από το Πεδίον του Άρεως. «Η Αμυγδαλέζα είναι κατεστραμμένη, έχει αφεθεί στην τύχη της και δεν μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο», απάντησε.

http://www.newsbeast.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis