Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:02 | 15/03/2016

Διπλωματικό θρίλερ προκαλεί η χθεσινή μαζική έξοδος των προσφύγων από την Ειδομένη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται έντονος προβληματισμός και πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τους αρμόδιους αναπληρωτές υπουργούς, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, Εθνικής 'Αμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης,Δημήτρη Βίτσα, Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τον εκπρόσωπο Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργο Κυρίτση, καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Πηγές της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ κατηγορούν την Ελλάδα για όσα εξελίχθηκαν στην Ειδομένη. Κυβερνητικές πηγές της FYROM κατηγορούν τις ελληνικές αρχές ότι οργάνωσαν το παράνομο πέρασμα των συνόρων από τους πρόσφυγες.

Μάλιστα οι Σκοπιανοί θέλουν άμεσα να γυρίσουν τους πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα. Μιλώντας σήμερα, Τρίτη στον ΣΚΑΙ και για το θέμα που προέκυψε με την ΠΓΔΜ ο Γιώργος Κυρίτσης είπε: «Αυτά είναι θέματα που έχουν να κάνουν με το υπουργείο Εξωτερικών. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα των συνόρων. Αν γίνει αίτηση επανεισδοχής θα το εξετάσουμε».

«Προφανώς και θα ψάξουμε να δούμε τι συνέβη με το φυλλάδιο. Δεν είναι εύκολο ένα χαρτί που μοιράζεται χέρι με χέρι σε έναν καταυλισμό να δεις ποιος το έβγαλε» είπε ο κ Κυρίτσης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι βρίσκεται πίσω από την φυγή των προσφύγων. Η προτεραιότητα η δική μας είναι να δεχθούν οικοιοθελώς να φύγουν από την Ειδομένη είπε.

Ακόμα 80 άτομα, αλληλέγγυοι και φωτορεπόρτερ θα απελαθούν, είπε ο κύριος Κυρίτσης και ενημέρωσε πως η κυβέρνηση είχε την πληροφορία ότι αυτό θα γίνει σήμερα το πρωί.

Η ιστορία με το φυλλάδιο έγινε «τοπικά», μοιράστηκε σε ανθρώπους που ήθελαν να φύγουν και το συζητούσαν μέρες, δήλωσε ο κύριος Κυρίτσης, τονίζοντας: «Δεν ξέρω αν η πρόθεση ήταν φιλική ή εχθρική, αλλά οδήγησε ανθρώπους να παιρνούν χειμάρρους με κίνδυνο της ζωής τους».

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis