Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:52 | 26/06/2015

Χωρίς την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, εγκλήματα τύπου δολοφονίας Παύλου Φύσσα δεν θα είχαν διαπραχθεί, υποστήριξαν οι συνήγοροι των θυμάτων, προσπαθώντας να πείσουν το δικαστήριο να τους επιτραπεί να παραστούν ως πολιτική αγωγή (διεκδικώντας αποζημιώσεις) και κατά των κατηγορουμένων που αντιμετωπίζουν μόνο την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συνήγοροι, που έδωσαν και χθες μάχη επιχειρημάτων, επεσήμαναν με έμφαση πως εγκλήματα δεν θα μπορούσαν να διαπραχθούν αν ο σκληρός πυρήνας, η ηγετική ομάδα της Χ.Α., δεν συντόνιζε και δεν επόπτευε την εγκληματική δράση στελεχών και μελών της.

«Με ποια λογική τα θύματα», τόνισε η συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων Ελένη Ζαφειρίου, «που δέχθηκαν επίθεση από στελέχη της Χ.Α. δεν μπορούν να στραφούν εις βάρος της ηγετικής ομάδας; Δηλαδή να έχουν ευθύνη τα χέρια και τα πόδια και όχι ο εγκέφαλος της Χ.Α.;».

Η κ. Ζαφειρίου προκάλεσε επιδοκιμασίες και των γονιών του Παύλου Φύσσα, «πες τα κοπέλα μου» φώναξε η μητέρα του, πρόσθεσε ότι «εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς των εγκλημάτων, ευθύνονται άμεσα και οι μετέχοντες στην ηγετική ομάδα», ενώ τόνισε πως η υπεράσπιση των κατηγορουμένων του σκληρού πυρήνα της Χ.Α. (Μιχαλολιάκος και λοιποί) θέλουν πάση θυσία την αποβολή της πολιτικής αγωγής προκειμένου να αποσυνδεθούν οι ίδιοι από τις βαρύτατες εγκληματικές πράξεις του κατηγορητηρίου. Οι αντιδράσεις στα επιχειρήματά της από την πλευρά των υπερασπιστών των κατηγορουμένων προκάλεσαν την παρέμβαση του πατέρα του Παύλου Φύσσα, που αποκάλεσε «καθίκι» τον Γ. Ρουπακιά.

Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα, οπότε και το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το κρίσιμο θέμα της πολιτικής αγωγής. Στο μεταξύ, αποφυλακίζονται στις 11 Ιουλίου, λόγω παρέλευσης του 18μήνου προσωρινής κράτησης, ο βουλευτής της Χ.Α. Γ. Γερμενής και ο πρώην βουλευτής του κόμματος Π. Ηλιόπουλος. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στον Γ. Γερμενή επιβάλλονται οι όροι της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στο σπίτι του, απαγόρευσης μετακίνησής του εκτός Αττικής, μεταφοράς του με πλωτά και εναέρια μέσα, εξόδου από τη χώρα, κατάθεσης του διαβατηρίου και εμφάνισης έξι φορές τον μήνα στο Α.Τ. Ραφήνας. Στον Π. Ηλιόπουλο επιβάλλονται μόνο οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ..

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis