Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 05/01/2015

 

«Θησαυρό» ευρημάτων αποτελεί η γιάφκα της Αναβύσσου για τα στελέχη του ελληνικού… CSI. Ο πλούτος και το μέγεθος τους θα διευρύνει πολλαπλά τις έρευνες των στελεχών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου σε πρόσωπα και τρομοκρατικές επωνυμίες. Από την άλλη πλευρά αναδεικνύουν το επιχειρούμενο αιματοκύλισμα στις φυλακές Κορυδαλλού με στόχο την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
 
Τα βαρέλια, οι τηλεκάρτες και ο φλοιός πεύκου 
 
Στο κοίλο μεταλλικό βαρέλι χωρητικότητας 100 λίτρων, είχε τοποθετηθεί τσιμέντο στα τοιχώματά του, σε σχήμα κώνου, προκειμένου μαζί με τα σακιά άμμου και τσιμέντου που θα τοποθετούνταν στο κλειστό φορτηγάκι, να κατευθυνθεί το ωστικό κύμα προς το μαντρότοιχο των φυλακών και την κατάρρευσή του.
 
Ο αντιαρματικός εκτοξευτήρας με τις τρεις ρουκέτες, όπως και τα οκτώ καλάσνικοφ, σε δύο από τα οποία είχαν προσαρμοστεί σκοπευτικά λέιζερ και διόπτρες θα χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις αστυνομικές δυνάμεις και την εξωτερική φρουρά των φυλακών. Εντυπωσιακό είναι ακόμη και το εύρημα φλοιού πεύκου, που είναι η πρώτη ύλη για την κατασκευή πυρίτιδας.
 
Ένα ακόμη ουσιαστικό στοιχείο έρευνας είναι ο μεγάλος αριθμός από τηλεκάρτες, που φαίνεται να χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός για τις επικοινωνίες του και ενδεχομένως και αυτές θα αναδείξουν πρόσωπα και γεωγραφικά σημεία επικοινωνιών. Δύο μεταποιημένα με καλώδια κινητά θα χρησιμοποιούνταν σύμφωνα με τους αστυνομικούς για την πυροδότηση της κινητής μεγαβόμβας.
 
Ο αναλυτικός κατάλογος των υπολοίπων ευρημάτων έχει ως εξής:
 
πλήθος από γεμιστήρες καλάσνικοφ συνδεδεμένες μεταξύ τους ανά δύο ή ανά τέσσερις, πάρα πολλά φυσίγγια του ιδίου όπλου, τρία πιστόλια, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων των 9mm, δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, 23 κοινοί πυροκροτητές, εκ των οποίων οι δεκατρείς 13 με προσαρμοσμένα φυτίλια, οκτώ ηλεκτρικοί πυροκροτητές, πάρα πολλά μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, δύο κουλούρες NONEL (φυτίλι νέας τεχνολογίας), τρεις κουλούρες πλαστικού καλωδίου, το οποίο κατέληγε σε κοινό πυροκροτητή, πολλές νάιλον σακούλες που περιείχαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα μασουριών και ποσότητες άγνωστης ουσίας, ποσότητες άγνωστης κοκκώδους ύλης, λευκού χρώματος, έξι πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού, περιτυλιγμένα ανά τρία μεταξύ τους με χαρτοταινία, ενώ το καθένα φέρει οπή στον πυθμένα του, πέντε κοινοί πυροκροτητές διπλής συνδέσεως, επτά μεγάλες σακούλες, περίπου 10 κιλά η καθεμία με εκρηκτική ύλη, πιθανόν ANFO, ένας μηχανισμός «κουμπατάν» (μηχανικός χρονοδιακόπτης), μία σακούλα με νιτρική αμμωνία,
 
ένας σιγαστήρας πιστολιού, μία γυναικεία τσάντα με 12 θήκες- συνδετήρες με 10 φυσίγγια Kalashnikov ο καθένας, 13 θήκες-συνδετήρες φυσιγγίων, ρελέδες, μπαταρίες, λαμπάκια, κατσαβιδάκια, μπανάνες (βύσματα), μπόρνες, θερμοσυστελόμενα, μονωτικές ταινίες, αλεσμένες σπιρτοκεφαλές, διακόπτες πιέσεως, διακόπτες on/off, λαμπάκια, λάμπα καμμένη με προσαρμοσμένο βραδύκαυστο, πυραγωγό σχοίνιο, βαζάκι με πυρίτιδα, μανταλάκι πλαστικό, δύο σακούλες με περίπου έξι κιλά έκαστη, με εκρηκτική ύλη πιθανόν αμμωνιοδυναμίτιδα.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis