Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:25 | 23/10/2019

Σε ένα… άλλο πανεπιστήμιο αισθάνονται ότι σπουδάζουν οι φοιτητές και εργάζονται οι καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον τελευταίο περίπου 1,5 μήνα, αφού οι θύλακες ναρκεμπόρων έχουν διαλυθεί, οι επιθέσεις για κλοπές έχουν σχεδόν εξαλειφθεί και το αίσθημα ασφάλειας έχει αποκατασταθεί.

Μια βόλτα να κάνει κανείς σήμερα στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου θα δει μετά από χρόνια φοιτητές να κάθονται και να συνομιλούν ή να διαβάζουν αμέριμνοι στα γρασίδια και τα παγκάκια του campus, ενώ τα Σαββατοκύριακα απολαμβάνουν τον περίπατό τους και το παιχνίδι οικογένειες με μικρά παιδιά.

Αν και το πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών δεν έχει εξαλειφθεί, η πλατεία μπροστά από το Χημείο, η περιοχή της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής και οι χώροι κοντά στο Πολυτεχνείο, που είχαν μετατραπεί σε θύλακες ναρκεμπόρων και σημειώνονταν συχνά συμπλοκές -ακόμα και με πυροβολισμούς- μεταξύ των κακοποιών στοιχείων, παρουσιάζουν αισθητά βελτιωμένη εικόνα. Πλέον μπορεί να συναντήσει κάποιος μόνο μεμονωμένους διακινητές, ενώ αποτελούν σπάνιο φαινόμενο οι επιθέσεις για ληστείες σε διερχόμενους.

«Πάντοτε πίστευα και πιστεύω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Η κατάσταση από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά έχει βελτιωθεί αισθητά, ωστόσο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί. Πλέον μόνο κάποιοι μεμονωμένα μπαίνουν στο campus τις νύχτες από την πλευρά του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ωστόσο και αυτοί θα φύγουν. Οι ίδιοι οι φοιτητές λένε ότι σπουδάζουν σε άλλο πανεπιστήμιο. Αυτό επετεύχθη με σκέψη, βούληση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων καθώς και όσων κινούνται στο πανεπιστήμιο, καθηγητές, εργαζόμενοι και φοιτητές» τονίζει στο ethnos.gr ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Διαβάστε την συνέχεια τoυ άρθρου στο ethnos.gr

[custom:google-ads]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis