Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 22/02/2015

Ούτε το καλάσνικοφ, ούτε το εννιάρι πιστόλι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικό χτύπημα - Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η δολοφονία να είναι έργο τρομοκρατών - Στο μικροσκόπιο οι τηλεφωνικές κλήσεις του θύματος

«Καθαρά» ως προς το σκέλος της χρήσης σε προηγούμενο τρομοκρατικό χτύπημα έδειξε η βαλλιστική εξέτάση ότι είναι το καλάσνικοφ και το 9αρι πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού για να τον εκτελέσουν το απόγευμα του Σαββάτου.



Το γεγονός ότι κανένα από τα δύο όπλα από τα οποία εβλήθησαν 43 σφαίρες δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο τρομοκρατικό χτύπημα δεν αποκλείει, πάντως, πλήρως το ενδεχόμενο η εν ψυχρώ δολοφονία να είναι έργο τρομοκρατών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν «καθαρά» όπλά για να θολώσουν τις έρευνες και να απομακρύνουν την αστυνομία από τα ίχνη τους.



Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αστυνομικοί, αλλά η βαλλιστική αυτή έρευνα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο καθώς το πεδίο ελέγχου είναι ευρύτερο, είναι αν τα δύο όπλα έχουν «πρωταγωνιστήσει» σε υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου επιβεβαιώνοντας το δεύτερο σενάριο, αυτό, δηλαδή, που θέλει τη δολοφονία του άτυχου Μάκη Γκαλιμάνη να είναι έργο ποινικών κρατουμένων καθώς στις φυλακές Δομοκού εκτός από τρομοκράτες κρατούνται και βαρυποινίτες.

Παράλληλα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η έρευνα των τηλεφωνικών κλήσεων που έκανε και δέχθηκε τα τελευταία  24ωρα ο 47χρονος αρχιφύλακας ενώ με εδνιαφέρον εξετάζονται και οι καταθέσεις συγγενών φιλών και συναδέλφων του σωφρονιστικού υπαλλήλου.



Γρίφος παραμενει για τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στην έρευνα το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι εκτελεστές προκειμένου να απομακρυνθούν από ο το χωριό Κουβέλα Στυλίδας και για το λόγο αυτό ευρενώνται ενδελεχώς όλες οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας τόσο της εθνικής οδού, όσο και των καταστημάτων ή επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής.



Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και μαρτυρίες οι αναλυτές τόσο της Ασφάλειας, όσο και της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πιθανότατα στο δολοφονία πήραν μέρος τρία άτομα. Ένας ήταν ο οδηγός του μαύρου Passat και οι δυο άλλοι ήταν αυτοί που πάτησαν τις σκανδάλες του Καλάσνικοφ και του πιστολιού.  Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με το συγκεκριμένο όχημα που εγκατέλειψαν ή έκρυψαν σε συγκεκριμένο σημείο και με άλλα οχήματα απομακρύνθηκαν από την περιοχή της Λαμίας. Εκτός και αν διαθέτουν κρησφύγετο με κλειστό γκαράζ στην ευρύτερη περιοχή και έχουν λουφάξει εκεί.



Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από το Αρχηγείο της Αστυνομίας ως άκρως σημαντική που πρέπει άμεσα να διαλευκανθεί και να εντοπιστούν οι δράστες. Τις έρευνες έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών της Αθήνας, όμως, παρακολουθεί και συμμετέχει και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. 

Πηγή:protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis