Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:04 | 01/06/2015

Αχρησιμοποίητα ήταν τα όπλα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο των Σ. Δραβίλα, Σ. Χριστοδούλου και Γ. Τσιρώνη στην Νέα Αγχιάλο Βόλου, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων τα τρία Καλάσνικοφ και τα τέσσερα πιστόλια είναι «καθαρά». Οι αρχές ερευνούσαν την εμπλοκή των όπλων σε προηγούμενες υποθέσεις, όπως της δολοφονίας του αρχιφύλακα Σ. Γκαλιμάνη, παρά την ξαφνική ανάληψη ευθύνης από την «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΛΑΪΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».

Εις βάρος των δύο ληστών (να υπενθυμίσουμε πως Δραβίλας αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί), έχουν απαγγελθεί τρεις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες από τον Εισαγγελέα. Οι δύο ληστές κατηγορούνται πλέον και για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και ληστεία κατά συρροή.

Οι Σ. Δραβίλας και Σ. Χριστοδούλου είναι οι δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας τον Αύγουστο του 2014 στην Παραλία Διστόμου, απ” όπου είχαν διαφύγει στη συνέχεια με ταχύπλοο. Ο τρίτος καταζητούμενος για τη ληστεία στην παραλία του Διστόμου ήταν ο Γιώργος Πετρακάκος. Οι τρεις άνδρες φέρονται ως δράστες και πολλών άλλων ληστειών.

Ο Γ. Τσιρώνης καταζητείτο ως ένας εκ των «ληστών με τα μαύρα» και είναι επικηρυγμένος από το 2009 με 600.000 ευρώ, μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη.

Οι δράστες προσπαθούσαν να συγχύσουν τις αρχές, καθώς ο Τσιρώνης υποστήριζε πως είναι ο Σπύρος Δραβίλας, με αποτέλεσμα να μην γίνει αμέσως η αναγνώριση του νεκρού. Η εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων ήταν αυτή που ξεκαθάρισε την υπόθεση.

Η έρευνα των Αρχών για την υπόθεση συνεχίζεται, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis