Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 02/06/2018

Η ίδια η πολιτεία αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά των αποστράτων αστυνομικών, τόσο για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και για την ίδια την κοινωνία.

Με νομοθετική ρύθμιση καθιέρωσε την ημέρα της εορτής των Αγίων Πάντων ως ημέρα τιμής και επιβράβευσης  των αποστράτων για τη μακρόχρονη υπηρεσία τους, για τη διαρκή προσπαθειά τους για την ασφάλεια των πολιτών και της κοινωνίας.

Η ημέρα αυτή, φέτος, μόνο εορταστική δεν μπορεί να είναι.

Οι απόστρατοι είναι προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι με όσα θα εφαρμοστούν εις βάρος των συντάξεων τους από 01/01/2019.

Με τον επαναπροσδιορισμό των συντάξεων τους θα οδηγηθούν σε πραγματικές ημέρες φτωχοποίησης και εξαθλίωσης.

Οι απόστρατοι που κατέβαλαν τις εισφορές τους στα ταμεία για να πάρουν μια σύνταξη αξιοπρέπειας και επιβίωσης, είδαν διαχρονικά τις εισφορές τους να κατατίθενται στις τράπεζες με μηδενικό επιτόκιο, να παίζονται στο χρηματιστήριο , να γίνονται ομόλογα και να εξανεμίζεται ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών. Τώρα έρχεται η εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων που επιβάλει τον επαναπροσδιορισμό των συντάξεων τους και θα οδηγήσει σε μειώσεις μέχρι και 18%.

                   Διερωτώμεθα:

 Έτσι τιμούμε τους αποστράτους;

 Με τη φτωχοποίηση τους θα έρθει η ανάπτυξη στη χώρα μας ;

 Πότε θα σταματήσουν να τους θεωρούν « ως τιμημένα γερατειά»  μοιραζοντάς τους  «καθρεφτάκια» μέσω ψεύτικων υποσχέσεων και φιλικών εναγκαλισμών;

Κανέλλος Β. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γ. Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis