Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:31 | 14/08/2017

«Οι καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος από πυρκαγιές θα μπορούσαν να είχαν περιοριστεί αν εγκαίρως η πολιτεία είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, με πρώτη την μίσθωση των αναγκαίων εναέριων μέσων κατάσβεσης. Δυστυχώς, και στη δασοπυρόσβεση η κυβέρνηση συνελήφθη απροετοίμαστη με τραγικές συνέπειες σε περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, όπως η Μάνη και τα Κύθηρα». Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στέλιο Κονταδάκη. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν από τον Διοικητή, Πύραρχο Δημοσθένη Μπουντουράκη για τον τομέα της ευθύνης του και το έργο που επιτελεί.

Χανιά 3

Στη συνέχεια ο Θεσσαλός πολιτικός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πυροσβέστες της βάρδιας και να τονίσει «τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για απόδοση και υπολοίπου 50% των παρακρατηθέντων στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Όπως επίσης ισχύει η διαβεβαίωση του προέδρου της ΝΔ για ένα νέο μισθολόγιο που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές. Αναγνωρίζουμε το έργο που με αυταπάρνηση επιτελείτε και θεωρούμε υποχρέωση της πολιτείας να σας παρέχει τα απαραίτητα μέσα για την εκπλήρωση της αποστολής σας».

[custom:google-ads]

Μείωση φωτιών ελέω ΟΠΕΚΕΠΕ…

Ο κ. Χαρακόπουλος ενημερώθηκε για τη μείωση των πυρκαγιών στη Δυτική Κρήτη μετά το 2013 που η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων διασυνδέθηκε ηλεκτρονικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, γεγονός που διευκόλυνε την δυνατότητα ταυτοποίησης των πιθανών δραστών εμπρησμών σε χορτολιβαδικές εκτάσεις. Το γεγονός ότι όσοι διώκονται για εμπρησμό όχι μόνο παύουν να λαμβάνουν επιδοτήσεις αλλά καλούνται να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων που έλαβαν, είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν τον μηδενισμό των εμπρησμών αγροκτηνοτροφικών εκτάσεων.

Χανιά 4

Ακολούθως, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών, όπου εκεί ο Διοικητής Αντιπύραρχος Γιώργος Μαρκουλάκης τους ενημέρωσε λεπτομερώς για την ετοιμότητα της Υπηρεσίας να ανταπεξέλθει ανά πάσα στιγμή στην αποστολή που τους εμπιστεύθηκε η πατρίδα. Μάλιστα, σε ανάμνηση της επίσκεψής, τους προσέφερε από μια κρητική κατσούνα. Στη συνομιλία που είχε ο κ. Χαρακόπουλος με τους πυροσβέστες εξέφρασε την ικανοποίησή του «γιατί και εδώ, όπως και στα Χανιά, είδα μια νοικοκυρεμένη υπηρεσία. Θέλω να γνωρίζεται ότι ως παράταξη ιεραρχούμε ψηλά το έργο που εσείς οι πυροσβέστες επιτελείτε, και παρά το ασφυχτικό πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας θα εξαντλήσουμε αύριο ως κυβέρνηση κάθε δυνατότητα έμπρακτης στήριξής σας».

larissanet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis