Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:43 | 24/01/2015

 

Βασίλης Στεφανάκος. Το όνομά του έχει μπει σχεδόν σε όλες τις μεγάλες δικογραφίες κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο ίδιος μιλάει για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, το Γιάννη Σμπώκο, τις συνθήκες στις φυλακές, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα».

Όπως χαρακτηριστικά λέει, «το ντεμπούτο μου ως 'θαμώνας' εγκληματικών οργανώσεων έγινε το 2002, όταν με κατηγόρησαν ως αρχηγό 44 'νονών'. Πολύκροτη υπόθεση με απ' όλα: ναυάρχους, λιμενικούς αστυνομικούς... Πολύ νερό στο μύλο των τηλε-εισαγγελέων. Τρία άτομα στο νεοσύστατο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων - τους φύλαγαν 18 αστυνομικοί όλο το 24ωρο επί περίπου 3.500 μέρες. Αποτέλεσμα: Μόνο τρεις κατηγορηθήκαμε - έξι, πέντε και τρία χρόνια αντιστοίχως - απλά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς να έχει διαπραχθεί καμία παράνομη πράξη. Οι μάρτυρες βγήκαν ψεύτες».

Στο ερώτημα εάν υπάρχει οργανωμένο έγκλημα στις φυλακές απαντάει: «Οργανωμένο έγκλημα, όπως περιγράφεται με τους νομικούς όρους, δεν υπ0άρχει. Εγκληματικότητα σκληρή, βίαιη και συχνά ανεξέλεγκτη υπάρχει. Και όπως πάντα πέφτει στην πλάτη των αδύναμων».

Περιγράφοντας τη σχέση του με τον Παναγιώτη Βλαστό λέει: «Δεν είναι εύκολο να σχολιάζω έναν φίλο, αλλά θα προσπαθήσω όσο πιο κομψά μπορώ. Μετά από 22 χρόνια συναπτά στη φυλακή, έχοντας δύο φορές διαλυθεί και αυτο-επανασυρμολογηθεί, ενώ τον άφηναν οι γιατροί να πεθάνει, είχε δύο δρόμους: ή να παραιτηθεί και να ζητιανεύει κάνα τσιγάρο, κάνα ψυχοφάρμακο ή να ορμήσει στη ζωή, όπως την έβλεπε πίσω από τα κάγκελα και κατά τον τρόπο που του επέβαλαν οι κοινωνικές προσλαμβάνουσές του».

Μιλώντας για τους Πυρήνες της Φωτιάς, ο Βασίλης Στεφανάκος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αυτοί οι εννιά είναι φίλοι μου και κάναμε παρέα. Έχουμε μείνει και μαζί. Ηλικιακά θα μπορούσαν να είναι παιδιά μου. Γενικά τους καμαρώνω». Για τον Χριστόδουλο Ξηρό, τον οποίο έχει γνωρίσει, επισημαίνει: «Προτίμησε να είναι συνεπής σε αυτά που έλεγε. Διάλεξε το δύσκολο, το δύσβατο μονοπάτι. Είναι συνεπής».

http://www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis