Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 28/08/2020

Μήνυμα στους νέους έστειλε ο Γκίκας Μαγιορκίνης ζητώντας να τηρούν τα μέτρα και υπογράμμισε πως όλοι πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως σιωπηλούς φορείς του κορωνοϊού.

«Η επιδημική καμπύλη παραμένει σε υψηλότερα των διακοσίων κρουσμάτων ανά ημέρα με ήπιες αυξητικές τάσεις.  Με δεδομένο πως η περίοδος επώασης 6-14 ημέρες αυτή την περίοδο καταγράφονται κυρίως κρούσματα που αφορούν την περίοδο ακριβώς μετά το «παράθυρο» του 15αύγουστου. Παρομοίως ήπιες αυξητικές τάσεις φαίνεται να ακολουθεί και ο αριθμός των διασωληνομένων ξεπερνώντας τους 30 από την αρχή της εβδομάδας. Οι νέες διαγνώσεις έχουν μικρότερη ηλικία από αυτή που περιμένουμε με βάση την ηλικιακή κατανομή στον Ελλαδικό χώρο. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η επιδημία έχει παρατεταμένη κυκλοφορία και διασπορά στην ηλικιακή ομάδα 20-30 ετών», είπε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης λίγη μόλις ώρα μετά την ανακοίνωση 270 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τόνισε ακόμα πως είναι αδύνατο να ιχνηλατηθούν οι μεταδόσεις από τους νέους και θα πρέπει να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ως σιωπηλούς φορείς.

Είπε ακόμα πως πρέπει «να μειώσουμε τις συναναστροφές μας μετά τις διακοπές και να φοράμε μάσκα, ας περιμένουμε μια εβδομάδα. Ο έλεγχος της επιδημίας είναι η συλλογική προσπάθεια. Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στην επιτάχυνση ή την επιβράδυνση της μετάδοσης».

Απηύθυνε έκκληση στους γονείς και τους νέους να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους μέχρι τα τέλη του μήνα και υπογράμμισε πως πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα οι νέοι σε κάθε δραστηριότητα που περιλαμβάνει συγχρωτισμό.

«Πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια; Το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει ήδη δοκιμαστεί σε πάνω από 2.000 άτομα. Δεν βιαζόμαστε ωστόσο να τα δώσουμε στον κόσμο. Το κρίσιμο είναι σε πόσους ανθρώπους έγιναν οι δοκιμές και με ποιον τρόπο», συμπλήρωσε.

Σημείωσε, τέλος, ότι ο έλεγχος της επιδημίας αποτελεί κοινωνική προσπάθεια, συμπληρώνοντας ότι οι παρεμβάσεις έχουν διπλό στόχο, τον έλεγχο της πανδημίας και ταυτόχρονα τη διατήρηση της κοινωνικής δραστηριότητας.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis