«Κατόπιν πολιτικής εντολής αποδόθηκε συλλογική ευθύνη στη Χρυσή Αυγή»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
«Κατόπιν πολιτικής εντολής αποδόθηκε συλλογική ευθύνη στη Χρυσή Αυγή»

Για παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας στο έργο της δικαιοσύνης ώστε να αποδοθεί συλλογική ευθύνη με αποτέλεσμα να καθίσουν στο εδώλιο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο κατηγορούμενος Μιχάλης Αρβανίτης.

«Δεν θα είχαμε φτάσει εδώ εάν είχε γίνει σωστά η προδικασία. Υπήρχε αποδεδειγμένη εντολή για να υπάρξει συλλογική ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά θέτοντας θέμα αναρμοδιότητας του δικαστηρίου προκειμένου να δικάσει την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα. «Ειδικά για το Ρουπακιά, θα έπρεπε να δικάζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου».

Ο Μιχάλης Αρβανίτης πήρε το λόγο προκειμένου να στηρίξει το αίτημα του για άρση του περιοριστικούς όρου της απαγόρευσης συμμετοχής του σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. « Έχω δικαίωμα και υποχρέωση να περιοδεύω, ως βουλευτής, όλη την Επικράτεια», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ο συγκεκριμένος περιοριστικούς όρος είναι αντισυνταγματικός και παραβιάζει την ελευθερία του λόγου.

«Δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτές τις ενστάσεις εάν από την αρχή δεν είχε ληφθεί ως δεδομένο η εξατομίκευση της ενοχής. Κατόπιν εντολής της τότε εξουσίας - αποδειδεγμένης εντολής - αποδόθηκε συλλογική ευθύνη», είπε.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr