Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 01/12/2016

Μια 73χρονη γυναίκα έπεσε θύμα, αυτή τη φορά, των απατεώνων που εξαπατούν πολίτες με το πρόσχημα του τροχαίου δυστυχήματος. Η απάτη έγινε προχθές το πρωί, σε χωριό των Φαρσάλων όταν άγνωστη δράστιδα τηλεφώνησε στο σπίτι της 73χρονης και, αφού της συστήθηκε ως αστυνομικός, την έπεισε ότι η κόρη της προκάλεσε δυστύχημα.
Για να αποφύγει μάλιστα το «αυτόφωρο» η 73χρονη πείσθηκε να δώσει στους άγνωστους απατεώνες το ποσό των 18.000 ευρώ! Χρήματα που έβαλε σε μια χαρτοσακούλα και τα «κρέμασε» στην εξωτερική αυλόπορτα, όπου πέρασαν και τα πήραν άγνωστοι.

Με την 73χρονη, να διαπιστώνει εκ των υστέρων, όταν δηλαδή τα χρήματα είχαν «βγάλει φτερά» ότι η κόρη της δεν είχε προκαλέσει κανένα δυστύχημα και πως έπεσε θύμα των απατεώνων.
Η δράση των απατεώνων έχει πανελλαδικές διαστάσεις και, παρά την ενημερωτική εκστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Τύπου, συμπολίτες πιστεύουν το ψέμα των δραστών και πείθονται καταβάλλοντας χρήματα, προκειμένου το παιδί τους, να… μην δικασθεί επειδή, οδηγώντας, προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα όπου κάποιος έχασε τη ζωή του.

Οι απατεώνες, προκαλώντας συναισθηματική φόρτιση σοκάρουν τα ανυποψίαστα θύματα, αφού παριστάνοντας τους αστυνομικούς τους ανακοινώνουν ότι το παιδί τους έχει συλληφθεί καθώς προκάλεσε δυστύχημα. Μάλιστα, προκειμένου να πεισθεί το υποψήφιο θύμα, ένας από τους δράστες παριστάνει το παιδί που εκλιπαρεί σε βοήθεια.
Τα θύματα δεν διατηρούν την ψυχραιμία τους και δεν ενημερώνουν οικείους ή δεν τηλεφωνούν οι ίδιοι στο παιδί τους για να πληροφορηθούν τι πραγματικά συνέβη (σ.σ. σε πολλές των περιπτώσεων δεν ενημερώνουν καν την ΕΛ.ΑΣ.) και έτσι συνεχίζουν τη συνομιλία τους με τους απατεώνες, οι οποίοι πάνω στη συζήτηση αποσπούν πληροφορίες, όπως για παράδειγμα το όνομα του παιδιού.

Στην προχθεσινή περίπτωση, απαίτησαν από την 73χρονη να τους δώσει όσα χρήματα έχει στο σπίτι, προκειμένου η κόρη της να αποφύγει υποτίθεται τη σύλληψη. Μάλιστα την έπεισαν να αφήσει τα χρήματα στην περίφραξη του σπιτιού, με αποτέλεσμα η 73χρονη να βάλει 18.000 ευρώ σε χάρτινη σακούλα την οποία κρέμασε στην εξωτερική αυλόπορτα. Χρήματα που παρελήφθησαν από τους απατεώνες χωρίς καν να γίνουν αντιληπτοί.
Υπενθυμίζεται πως σε άλλη περίπτωση, Λαρισαία πείσθηκε να βγει στο μπαλκόνι από το οποίο… έριξε τα χρήματα σε συνεργάτη των απατεώνων που ανέμενε στον δρόμο.

Η εξαπάτηση ηλικιωμένων με το πρόσχημα του τροχαίου δυστυχήματος έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα αφού κατά καιρούς, πολίτες πείθονται και τους δίνουν τις οικονομίες τους για να «σώσουν» υποτίθεται τα παιδιά τους. Όταν δεν προβλέπεται, αστυνομικός ή δημόσιος λειτουργός να απαιτήσει χρήματα για να αποφευχθεί σύλληψη πολίτη που προκάλεσε δυστύχημα στο οποίο μάλιστα, πολίτης έχασε τη ζωή του.
Το παράδοξο τέλος είναι πως, παρά τις κατά καιρούς συλλήψεις απατεώνων σε όλη την Ελλάδα, η δράση τους συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Πηγή: Ελευθερία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis