Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 06/08/2015

«Σάκος του μποξ» έχει γίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, καθώς μια ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να ζητήσει την απομάκρυνσή του.

Η πιό πρόσφατη ήταν οι προχθεσινές προσαγωγές δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ στο κέντρο της Αθήνας, για τις οποίες το Υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι «τα άτομα κινούνταν στην περιοχή του Συντάγματος, πλησίον φυλασσόμενων στόχων κυβερνητικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Έγινε εξακρίβωση των στοιχείων τους και αποχώρησαν».

Η επιχειρησιακή στάση της ΕΛ.ΑΣ. επί των ημερών Πανούση είναι ο ένας λόγος που ξεσηκώνει μέρος του εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ που θα ήθελε μία πιο ήπια παρουσία της Αστυνομίας στις συγκεντρώσεις. Η δεύτερη αιτία είναι οι τοποθετήσεις του υπουργού, που ασκούν σκληρή κριτική προς τη λαϊκίστικη Αριστερά

«Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν' αφήσουμε στη μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι ‘χωρίς πρόσωπο’ (…) Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι ''καθαρόαιμοι'' την ''αριστερή Αστυνομία''. Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Και αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;», αναρωτιόταν σε ένα από τα άρθρα του ο κ.Πανούσης.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο πρώην υπεύθυνος οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηλιός έγραψε στο Twitter: «Μαθαίνω ότι συλλέγονται υπογραφές κατά της συμμετοχής του κ. Πανούση στην κυβέρνηση». Λίγες ημέρες νωρίτερα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό στην οποία κατηγορούσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ως εκφραστή προσβλητικών προς το πρόσωπό της θέσεων.

«Ακλόνητος» παραμένει ο υπουργός

Ο κ. Πανούσης πάντως φέρεται -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες-  να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι παρά τις εσωκομματικές πιέσεις που δέχτηκε ο πρωθυπουργός για να τον «αναδομήσει» στον τελευταίο ανασχηματισμό, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντιθέτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται δημοσκοπικά να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης χάρη στην απήχηση που έχει στο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς.

Ερωτηθείς για το τι απαντά σε σχέση με τις τελευταίες επικρίσεις Μηλιού και Κωνσταντοπούλου σε βάρος του, εκμυστηρεύεται στους συνεργάτες του ότι θα μιλήσει αφού πρώτα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές.

Από το περιβάλλον του θεωρείται ότι υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποιούν την ΕΛ.ΑΣ. και κατ’ επέκταση τον πολιτικό προϊστάμενό της ως «αμορτισέρ» για να απορροφηθούν οι αναταράξεις που προκαλούνται στο εσωτερικό του κόμματοςαπό δύσκολες αποφάσεις που αφορούν στα οικονομικά ζητήματα. 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis