Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:15 | 27/11/2014
Πανελλαδική 24ωρη γενική απεργία  σήμερα πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ανάλογα με τον χρόνο συζήτησης του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή.
 
Η ΓΣΕΕ με την προκήρυξη της απεργίας, εκφράζει την αντίθεσή της στην επερχόμενη «ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και στην κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών», ενώ η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο «μισθολόγιο πείνας» και στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.
 
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.
 
Το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 11:00 στην Ομόνοια όπου θα παρευρεθεί και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει σε προσυγκέντρωση στα Χαυτεία στις 10:30 την Πέμπτη. Στη συγκέντρωση θα δώσει το παρών και ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
 
Η απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που αντιδρά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού ξεκινά την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.
 
Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή τονίζοντας πως αυτή θα είναι η απάντηση «στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην αποεπένδυση».
 
Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για προσχηματικό εκσυγχρονισμό του κράτους, με την εφαρμογή της «αξιολόγησης», η οποία όπως τονίζει συναντά την καθολική αντίσταση των εργαζομένων στο δημόσιο.
 
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο διεκδικούν:
 
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.
 
Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση των ν. 4250/2014 και 4281/2014.
 
Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας.
 
Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
 
Υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.
 
Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ  και την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
 
Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
 
Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί την Κυβέρνηση με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
 
Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
 
Με προβλήματα θα γίνονται  οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη γενική απεργία.
 
Τόσο οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς όσο και οι οδηγοί τρόλεϊ και λεωφορείων θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.
 
Ματαιώνουν πτήσεις Ολυμπιακή και Aegean
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis