Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 27/02/2017

Ένας ανηλεής πόλεμος είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα με κυκλώματα εμπόρων ναρκωτικών καθώς οργανωμένα κυκλώματα προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν στη χώρα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών με κύριες πύλες εισόδου την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τους τελευταίους δυο μήνες η αστυνομία σε αυτές τις περιοχές κατέσχεσε πάνω από 3 τόνους χασίς, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μόλις 30 ώρες οι αστυνομικοί σε αυτούς τους νόμους εντόπισαν πάνω από 800 κιλά ναρκωτικών.

Τα τμήματα ασφαλείας σε Φλώρινα, Καστοριά, Άρτα και Γιάννενα είναι σε συναγερμό από την αρχή του χρόνου και σε μπλόκα μαζί με αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης έχουν στήσει μπλόκα όχι μόνο στους εθνικούς κόμβους, αλλά και μέσα στα βουνά σε απόκρημνα και μυστικά περάσματα που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών να μεταφέρουν τις ποσότητες στη χώρα μας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου η δίωξη ναρκωτικών Ιωαννίνων εντόπισαν το φορτηγό των εμπόρων όπου η κακοποιοί του είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά ώστε να δείχνει δήθεν για φορτηγάκι του ΟΤΕ και να μην κινεί τις υποψίες των αρχών.

Οι έμποροι του θανάτου είχαν βάλει στο φορτηγό πλαστές πινακίδες και είχαν αποξεσμένο τον αριθμό πλαισίου και μετέφεραν πάνω από 110 δέματα χασίς.

Λίγες ώρες πριν, στη Φλώρινα, οι αρχές είχαν συλλάβει έναν Αλβανό ο οποίος μετέφερε από δύσβατο σημείο του βουνού στη χώρα μας πάνω από 313 κιλά ακατέργαστης κάνναβης... και μάλιστα με γαϊδουράκια. Πρόκειται για την μέθοδο που χρησιμοποιούσαν κατα κόρων τα κυκλώματα των εμπόρων στη δεκαετία του '90.

"Το γεγονός ότι έχουν ενταθεί τα μπλόκα στους κεντρικούς δρόμους αλλά και το γεγονός ότι οι αρχές έχουμε κάνει μια πολύ καλή χαρτογράφηση των διαδρομών που ακολουθούν οι συμμορίες για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά στη χώρα, κάνει τους εμπόρους του θανάτου να προσπαθούν να βρουν νέες διαδρομές για να φέρουν τα δέματα με το χασίς στην Ελλάδα.." λέει στο CNN Greece αξιωματικός που συμμετέχει στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ.

Πάντως όσο ο καιρός θα φτιάχνει οι αρχές περιμένουν όλο και περισσότερες ποσότητες ναρκωτικών να προσπαθούν να περάσουν από τον ορεινό όγκο της Ηπείρου οι μεγαλέμποροι.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis