Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 11/03/2017

Δύσκολες στιγμές, βιώνουν οι αστυνομικοί, που καθημερινά ορίζονται για την φύλαξη των μεταναστών που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας και έχουν επιφορτισθεί με την κράτησή τους.

Όπως σημείωσε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, ο χώρος της Αγίας Μαρίνας που επιλέγει, δεν είναι ασφαλής και δεν είναι εύκολο το έργο της φύλαξης, καθώς πρόκειται για κατασκήνωση και όχι για απόλυτα ελεγχόμενο χώρο.
Στο μεταξύ, απολογήθηκαν στον Ανακριτή οι 4 αλλοδαποί (3 Σύροι και ένας Παλαιστίνιος) που κατηγορούνται ως διακινητές και με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 


Καθημερινή μετακίνηση

Καθημερινά, από την ημέρα που οι μετανάστες οδηγήθηκαν στην κατασκήνωση, 6-8 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Μεσσηνίας μετακινούνται εκεί για τη φύλαξή τους, καθώς πλέον έχουν περάσει στη δικαιοδοσία της Αστυνομίας.
Και μπορεί περίπου 15 άτομα να έχουν μετακινηθεί πλέον στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Τρίπολη, όμως οι υπόλοιποι περίπου 70 άτομα παραμένουν στις κατασκηνώσεις.

Πολύ δύσκολο, όπως τόνισαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Σταυρόπουλος και ο γραμματέας Θανάσης Πριστούρης, είναι και το γεγονός ότι οι συνάδελφοί τους που βρίσκονται εκεί πρέπει να διαχειριστούν και το γεγονός, ότι ορισμένοι από τους αλλοδαπούς έχουν νοσήσει από ψώρα.
«Το μεταναστευτικό πρόβλημα για άλλη μια φορά το έχει επωμισθεί η Αστυνομία», τόνισαν.
 
Από Δευτέρα

Τις προηγούμενες ημέρες τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα και για τους αστυνομικούς, αλλά και για του μετανάστες, καθώς στον Ταΰγετο χιόνιζε και οι θερμοκρασίες έπεσαν αρκετά χαμηλά. Οι δε αστυνομικοί πρέπει να φροντίζουν για την μετακίνησή τους, εντός της κατασκήνωσης και για τυχόν ανάγκες που μπορεί να προκύψουν. Να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν οικογένειες και γυναίκες και μικρά παιδιά.

 Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει τη Δευτέρα το πρωί την κατασκήνωση θα επισκεφθεί εκ νέου γιατρός του Νοσοκομείου, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, όσων κάνουν θεραπεία και από εκεί να αποφασισθεί τι θα γίνει.

Πάντως, καθώς, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, θα αυξάνονται οι «αφίξεις» μεταναστών, οι αρμόδιοι οφείλουν να καθορίσουν ένα χώρο, όπου γρήγορα και χωρίς προβλήματα θα προωθούνται τα ζητήματα αυτά.

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

tharrosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis