Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:02 | 11/02/2015
 
 
«Ο εργοδότης μου ήταν αυτός που είχε την ιδέα για την οργάνωση της απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας και είχε τελικώς συμφωνήσει να πάρει το 15% των λύτρων. Αυτός επέλεξε τον στόχο και μας υπέδειξε το σπίτι της φοιτήτριας στην Κυψέλη. Αρχικά ήθελε να απαγάγουμε ένα από τα παιδιά του ίδιου του συνιδιοκτήτη της επαρχιακής ΠΑΕ αφού είχε επαφή και με τη γυναίκα του μέσω facebook. Είχαμε σειρά συναντήσεων μαζί του σε καφετέρια στο Μενίδι όπου κανονίσαμε για την αρπαγή αλλά και τον ενημερώναμε για την εξέλιξη της απαγωγής. Μόλις μάλιστα είχε πληροφορηθεί ότι οι συγγενείς της ήταν ανυποχώρητοι για το θέμα των λύτρων, μας είχε ζητήσει μάλιστα να ασκήσουμε βία στην κοπέλα, ακόμη και να της κόψουμε κάποιο δάχτυλο».
 
Σε αυτές τις αναφορές φέρεται να έχει προχωρήσει στη νεότερη απολογία την Τρίτη το πρωί ενώπιον της 21ης τακτικής ανακρίτριας της Αθήνας ένας από τους δράστες της απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας τον περασμένο Νοέμβριο στην Κυψέλη. Η απολογία αυτή φέρεται να δημιουργεί νέα ανατρεπτικά δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση.
 
Η φοιτήτρια έπεσε θύμα αρπαγής στις 31 Οκτωβρίου από την Κυψέλη και αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από δέκα ημέρες ομηρίας σε κατοικία στη Λούτσα. Ήταν ανιψιά συνιδιοκτήτη ΠΑΕ της επαρχίας, ενώ και ο πατέρας της είχε απασχοληθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ίδιας ομάδας. Οι συγγενείς της κατέβαλαν τελικώς 82.500 ευρώ ενώ οι αρχικές απαιτήσεις των δραστών ήταν της τάξης των 10 εκατ. ευρώ.
 
Ως δράστες συνελήφθησαν δύο άτομα, 48 και 53 ετών. Ο 48χρονος ήταν εργαζόμενος σε μεταφορική εταιρεία στην οποία έδινε το «παρών» ο πατέρας της 27χρονης. Και αυτό διότι γνώριζε τον ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρείας μέσω της επαρχιακής ΠΑΕ, όπου αγωνιζόταν παλιότερα και ο γιος του.
 
Για την αρπαγή της φοιτήτριας είχε κατηγορηθεί και ο 53χρονος που διατηρούσε μάντρα αυτοκινήτων στο Μενίδι, όπου είχε γνωρίσει προ δεκαετίας τον 48χρονο και συνεργάσθηκαν στην πρώτη φάση της απαγωγής. Στην απαγωγή φέρεται να είχε εμπλακεί και ένας 25χρονος Αλβανός που γνώριζε τον ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων και η ταυτότητα του οποίου δεν είχε αποκαλυφθεί.
 
Ενώ λοιπόν στη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας και στο πρώτο στάδιο της ανάκρισης οι δύο κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν την οργάνωση και τη διάπραξη της απαγωγής, ο 48χρονος σε νεότερο απολογητικό υπόμνημα έδωσε διαφορετική εκδοχή της αρπαγής.
 
Όπως είπε, την αρχική ιδέα της απαγωγής είχε ο εργοδότης του, ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας, που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στη διάρκεια της απολογίας του απέδωσε ότι «ήταν αυτός που μας υπέδειξε τον στόχο μας, έδωσε πληροφορίες για την κοπέλα, για το πού δουλεύει, τι συνήθειες έχει, τη διαδρομή που ακολουθεί και αργότερα μας είπε ότι είχε αλλάξει δουλειά και είχε πάει σε άλλο μαγαζί...»
 
Όπως δε προσθέτει: «Ο εργοδότης μου ήταν αυτός που μας έχει ενημερώσει ότι ο συνιδιοκτήτης της επαρχιακής ΠΑΕ ήταν πολύ σκληρός άνθρωπος και δεν εκβιαζόταν εύκολα».
 
Στο ίδιο υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζεται ότι ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας είχε αρχικά ζητήσει να πάρει το ένα τέταρτο των λύτρων -σε ίσα δηλαδή μερίδια- των τεσσάρων συνολικά εμπλεκομένων, «όμως επειδή φοβόταν ότι φεύγοντας από το σπίτι του τις βραδινές ώρες θα κινούσε υποψίες, είχε προτείνει τελικά το μερίδιό του να είναι 15%».
 
Όπως αναφέρει στο «Βήμα» ο δικηγόρος Πειραιά κ. Ιωάννης Γλύκας που εκπροσωπεί νομικά τον 48χρονο, «ο πελάτης μου ανέφερε στην ανακρίτρια τα αληθή περιστατικά. Δεν ήθελε αρχικά να εμπλέξει τον εργοδότη του γιατί ήταν αυτός που του έδινε χρήματα και του είχε ο ίδιος και η οικογένειά του υποχρέωση. Από την απολογία του προκύπτει καθαρά ότι ήταν αυτός που όχι μόνο επέστρεψε όλα τα λύτρα που έλαβε αλλά προστάτεψε και την 27χρονη από οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά».
 
Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται και η συμπληρωματική απολογία του δεύτερου δράστη. Όμως παραμένει άγνωστο αν επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του 48χρονου. Πάντως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι από την άρση απορρήτου και από άλλα στοιχεία της υπόθεσης μπορεί να διασταυρωθεί αν υπήρχαν οι επίμαχες συναντήσεις και οι συνομιλίες των δύο συλληφθέντων με τον εργοδότη του 48χρονου και αν υπήρχε τελικώς καθοδήγησή του στην απαγωγή της φοιτήτριας.
 
ΠΗΓΗ: tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis