Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 20/01/2016

Μόνο η κορυφή του παγόβουνου ήταν, τελικά, η προκήρυξη των θέσεων και των τεσσάρων Γενικών Διευθυντών της Καραγιώργη Σερβίας, καθώς με υπογραφή του απερχόμενου (!) Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε η διαδικασία αντικατάστασης όλων των Προϊσταμένων, όλων των υπηρεσιών που υπάγονται στο ΓΓΔΕ.

Η μπάλα παίρνει ακόμα και στελέχη με ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, αν και σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκαν εκ των υστέρων εγγυήσεις (;) ότι δεν πρόκειται να αντικατασταθούν, αφού επιχειρήθηκε να καθησυχαστούν με το σκεπτικό ότι δεν μπορούσαν να εξαιρεθούν από τη διαδικασία καθώς προκηρύχθηκαν όλες οι θέσεις.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι όλη η διαδικασία γίνεται απόντος του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή, ο οποίος δεν έχει αναλάβει ακόμα καθήκοντα παρά το ότι έχει επιλεγεί εδώ και εβδομάδες και ήδη πολλά και έμπειρα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού αναρωτιούνται προς τι η βιασύνη για αλλαγές στις πιο νευραλγικές υπηρεσίες κι αν τελικά σκοπός είναι να βρεθεί ο νέος ΓΓΔΕ προ τετελεσμένων γεγονότων. Ο προβληματισμός αυτός ενισχύεται- σύμφωνα με τους ίδιους- από το γεγονός ότι ο νέος ΓΓΔΕ συνδέεται επαγγελματικά (δικηγόρος ων) με το Θ. Φορτσάκη.

Στα βαθιά πέφτει και ο νέος Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, καθώς παρά τις εγγυήσεις και τις διαβεβαιώσεις ότι το Σώμα θα ενισχυθεί, η ουσία είναι ότι στην παρούσα φάση το ΣΔΟΕ έχει μείνει με περίπου 160 άτομα πανελλαδικά, εκ των οποίων είναι ζήτημα αν οι 60 είναι ελεγκτές με εμπειρία σε ελέγχους «βαρέων βαρών». Επιπλέον, οι κακές γλώσσες λένε ότι μέσα στο Σώμα υπάρχουν «ομαδούλες» που «σφάζονται», πολλαπλασιάζοντας τους πονοκεφάλους του Κ. Χρήστου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ
 
 
iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis