Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:35 | 29/01/2015

 

Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη μπορεί τελικά να αποφασίσει να θυσιάσει την Ελλάδα κάνει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, εκτιμώντας ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα κάνουν πίσω στη σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ευρωζώνη δεν θα κάνει πίσω στη σύγκρουση με τον Τσίπρα.

Η WSJ γράφει πως τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας δεν έκανε πολλά για να στηρίξει τη θέση του και τις προεκλογικές εξαγγελίες του, πως θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι πιθανό στο μέλλον, η Ευρωζώνη να «θυσιάσει« την Ελλάδα για χάρη της Ισπανίας.

Η WSJ υπογραμμίζει πως η Μαδρίτη πιστεύει ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Ισπανίας και της Ευρωζώνης γενικότερα το να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, από το να ενισχυθεί η υποστήριξη και η δύναμη του κινήματος κινήματος Podemos και να κινδυνέψει έτσι η ανάκαμψη της χώρας.

Όπως σημειώνει, λίγες μόνο εβδομάδες μένουν προκειμένου να εξασφαλίσει η Ελλάδα μια συμφωνία με τους δανειστές της και να προλάβει μια δημοσιονομική κατάρρευση και «όλα όσα έχει πει και έχει κάνει μοιάζουν σαν να ήταν υπολογισμένα για να "βαθύνουν" τη ρήξη με τους εταίρους της χώρας».

Από την απόφασή του συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ, στην τοποθέτηση του Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών, στη θέση που πήρε ανηφορικά με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία και στις εξαγγελίες των υπουργών του να μην προχωρήσουν σε βασικές μεταρρυθμίσεις, δείχνουν σύμφωνα με τι εφημερίδα πως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, «έχει διάθεσή για σύγκρουση παρά για συμβιβασμούς με τους Ευρωπαίους».

Σύμφωνα με τη WSJ, ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να υποχωρήσει πρώτη και τονίζει πως οι αγορές έχουν αποτυπώσει το αυξανόμενο ρίσκο εξόδου από την ευρωζώνη, με τις αποδόσεις των τριετών ελληνικών ομολόγων να εκτοξεύονται πάνω από το 17% και τις τραπεζικές μετοχές να καταρρέουν την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα είναι πως η στάση των Ευρωπαίων σκληραίνει, προειδοποιώντας πως ο νέος πρωθυπουργός θα κάνει ένα μεγάλο λάθος αν υπολογίσει ότι η Ευρωζώνη θα υποχωρήσει πρώτη στη μεταξύ τους σύγκρουση...

 

http://www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis