Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:00 | 11/12/2017

«Αποθήκη» πολεμοφοδίων συγκρούσεων έγινε και πάλι το τριώροφο κτίριο της κατάληψης GARE στα Εξάρχεια, λίγα μόλις 24ωρα μετά την επέμβαση των αστυνομικών. Το κτίριο της οδού Καλλιδρομίου, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, έγινε και πάλι «ορμητήριο» για ομάδες αντιεξουσιαστών. Πριν από δύο εβδομάδες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει εμπρηστικούς μηχανισμούς, μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό και καδρόνια, ενώ είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών.

Το κτίριο είχε σφραγιστεί και είχε μπει και... ταμπέλα, καθώς θα δινόταν σε σύλλογο για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ωστόσο οι ίδιοι αντιεξουσιαστές που είχαν συλληφθεί αλλά ποτέ δεν προφυλακίστηκαν, παραβίασαν και πάλι την πόρτα, απενεργοποίησαν τον συναγερμό και κατέλαβαν για μια ακόμη φορά το κτίριο, απαγορεύοντας στην ουσία σε μια ευπαθή ομάδα όπως τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, να χρησιμοποιήσουν τον χώρο. Στελέχη της αστυνομίας, υποστηρίζουν ότι κατά την διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αρκετοί από τους κουκουλοφόρους είχαν βρει καταφύγιο στο τριώροφο κτίριο και έπαιρναν από αυτό πολεμοφόδια που χρησιμοποιούσαν στις συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

[custom:google-ads]

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης οι αστυνομικοί μεταξύ των πολεμοφοδίων είχαν εντοπισει χάρτες της Αττικής, κινητά τηλέφωνα και συσκευές ασυρμάτων, αλλά και ένα τετράδιο με οδηγίες και τίτλο «Σαμποτάζ στα συστήματά ελέγχου». Δίπλα υπήρχαν και αυτοκόλλητες ταινίες στις οποίες έγραφαν «καλικάντζαροι των λεωφορείων» ενώ το ενδιαφέρον των Αρχών κέντρισαν τα usb και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που είχε βρεθεί. Οι καταληψίες είχαν προσπαθήσει να πετάξουν στις διπλανές ταράτσες τις εμπρηστικές μολότοφ ώστε όταν θα έμπαιναν στο χώρο οι αστυνομικοί να μην τις έβρισκαν και έτσι να απέφευγαν τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κάτι το οποίο, όμως, δεν γλίτωσαν καθώς στον δεύτερο όροφο οι ένστολοι πρόλαβαν να εντοπίσουν μπιτόνια και εύφλεκτο υγρό και κροτίδες μαζί με μεταλλικά σφαιρίδια.

Στο μεταξύ για μία ώρα το βράδυ της Παρασκευής εξελίσσονταν επιθέσεις κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Τοσίτσα και σε άλλη στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Πατησίων. Από τις επιθέσεις αυτές δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στα ίδια σημεία και το βράδυ του Σαββάτου, με την οδό Πατησίων να κλείνει για τουλάχιστον δύο ώρες. 

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαταγή για καταγραφή των αλεξίσφαιρων φυλακίων

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis