Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:29 | 07/03/2016

Φόβος και τρόμος επικρατεί στους Γαργαλιάνους μετά και τα τελευταία νέα κρούσματα εγκληματικότητας, με τους κατοίκους της περιοχής να αισθάνονται ανασφάλεια ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Σε συζητήσεις τους οι κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία και το θυμό τους, ενώ παράλληλα διαρκείς και έντονες είναι οι εκκλήσεις τους προς τις αρμόδιες τοπικές αλλά και κρατικές Αρχές, για τη διατήρηση και ενίσχυση του Α.Τ. Γαργαλιάνων με προσωπικό και μέσα. Οι κακοποιοί δρουν ανεξέλεγκτα «αλωνίζοντας» στην περιοχή, με την κατάσταση να έχει γίνει χαοτική, ουδείς δε να μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή της.

Μεγαλύτερη ανασφάλεια αισθάνονται οι ηλικιωμένοι, κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες. Την Τετάρτη σημειώθηκε «κινηματογραφική» παραβίαση σπιτιού, κοντά στο κέντρο των Γαργαλιάνων, με τους δράστες να «στήνουν» ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να «μπουκάρουν». Δεν μπόρεσαν όμως να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο και έτσι σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι και από εκεί «άνοιξαν» την μπαλκονόπορτα και μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού.

Έψαξαν τα πάντα σε όλους τους χώρους και έφυγαν με λεία, κοσμήματα μεγάλης αξίας και χρηματικό ποσό. Περί τα τέλη Φεβρουαρίου σημειώθηκαν ακόμη τρεις παραβιάσεις σπιτιών, με τους δράστες να προκαλούν μεγάλες ζημιές και ν’ αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας. Στις 13 Φεβρουαρίου άγνωστοι δράστες παραβίασαν σπίτι στη γειτονιά του Αγίου Σπυρίδωνα, τις απογευματινές ώρες, αποσπώντας μεγάλο χρηματικό ποσό, αδειάζοντας δε μέχρι και το ντουλάπι του φαρμακείου που ήταν στην τουαλέτα.

Τον Ιανουάριο, στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων, σημειώθηκαν παραβιάσεις σπιτιών, μεταξύ αυτών στις 14 Ιανουαρίου και κατά τις απογευματινές ώρες σε σπίτι στην Τοπική Κοινότητα Πύργου Τριφυλίας, με τους δράστες ν’ αποσπούν χρηματικό ποσό και τιμαλφή. Υπό αυτές τις συνθήκες και με την ανασφάλεια να κυριεύει τους κατοίκους της περιοχής, μόνο ως κακόγουστη φάρσα ακούγεται στους Γαργαλιάνους η πρόταση – πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ., κατάργησης του Α.Τ. Γαργαλιάνων. Θυμίζουμε ότι φορείς, κάτοικοι της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, το Τ.Σ. Γαργαλιάνων, όπως και το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας, με αποφάσεις τους απαιτούν την παραμονή σε λειτουργία του αστυνομικού τμήματος Γαργαλιάνων και την ενδυνάμωσή του. Μάλιστα, σε συνεδρίαση του Τ.Σ. Γαργαλιάνων, σχετικά με το θέμα, είχε τονιστεί πως ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει, ενώ κοινωνική γαλήνη και ηρεμία δε μπορεί να υπάρξει χωρίς τη λειτουργία αστυνομικού τμήματος στην περιοχή.

Όπως έχουμε αναφέρει στο «Θ», «σε κάθε περίπτωση ενδεχόμενης μείωσης Οργανικών θέσεων των αστυνομικών υπαλλήλων στην υπηρεσία ή στις υπηρεσίες που τελικά θα απομείνουν στην Τριφυλία, αντί αναδιάρθρωσης εκτιμάται πως αυτό θα ισοδυναμεί με αποσάθρωση, αφού το πλέον σίγουρο για την Τριφυλία είναι πως χρειάζεται επειγόντως μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη τόσο σε αριθμό υπαλλήλων, όσο και σε μέσα. Παρά τις κατά καιρούς ενισχύσεις σε οχήματα και δίκυκλες μηχανές, αυτά δεν μένουν για πολύ στην περιοχή. Είναι γνωστό ότι στην Τριφυλία τα κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών και εγκληματικότητας έχουν διακυμάνσεις στο χρόνο που σημειώνονται, όμως, όταν παρουσιάζουν έξαρση προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι που υπηρετούν στην περιοχή υπερβάλλουν εαυτόν για να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καθηκόντων τους. Υ

πό αντίξοες συνθήκες και με τα όποια μέσα έχουν στη διάθεσή τους, οι αστυνομικοί υπάλληλοι της Τριφυλίας νυχθημερόν εργάζονται, ώστε στο μέτρο του δυνατού να προλαμβάνονται δυσάρεστες καταστάσεις, να εξιχνιάζονται υποθέσεις και, βεβαίως, να εμπεδώνεται αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, προκειμένου να υπάρχει κοινωνική ηρεμία και συνοχή στην Τριφυλία. Ενδεχόμενα “λουκέτα”, ωστόσο, θα προκαλέσουν τεράστιο πλήγμα και οφείλουν όλοι, τόσο στο Υπουργείο όσο και στο Αρχηγείο, πέρα από τους αριθμούς και τα νούμερα, να βλέπουν τους ανθρώπους και την κοινωνία».

 

 

tharrosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis