Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 29/10/2019

Σας ευχαριστώ», ψέλλισε και άρχισε να κλαίει. Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, εξαφανίζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης. Την ιδια πρόταση είχε κάνει στο δικαστήριο και η εισαγγελέας της έδρας κρίνοντας ότι κινδυνεύει η ζωή της εάν εκδοθεί στο Ιράν. Έτσι, διέταξαν την άρση της κράτησής της και την αποφυλάκισή της εάν δεν κρατείται για άλλη αιτία, αναμένοντας πλέον την απόφαση για την χορήγηση ασύλου.

Στα μέσα Οκτωβρίου, όταν συζητήθηκε το αίτημα των ιρανικών αρχών,  η 37χρονη μητέρα, κλαίγοντας ζήτησε την προστασία των Ελληνων δικαστών: "Αν παραδοθώ στο καθεστώς, κινδυνεύω με θανατική ποινή και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου,  ο οποίος θα την παντρέψει μόλις κλείσει τα 9 της χρόνια. Πήρα τη σωστή απόφαση για να σώσω το παιδί μου", είπε η 37χρονη, περιγράφοντας  άγρια κακοποίηση από το σύζυγό της αλλά και πως έφυγε από το Ιράν τον περασμένο Ιούνιο πληρώνοντας σε διακινητές 8.000 ευρώ για εκείνη, την κόρη και την αδελφή της.

"Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας, σας ζητώ προστασία. Στο Ιράν είχα αντικαθεστωτική δράση, βιντεοσκοπουσα διαδηλώσεις που γινονταν σε βάρος της κυβέρνησης  και τις εστελνα σε ξένα κανάλια. Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου".

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis