Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:31 | 25/02/2015

 

Και ενώ οι ελπίδες να εντοπιστεί ο Βαγγέλης μεγαλώνουν - ειδικότερα μετά την αποκλειστική μαρτυρία γυναίκας που τον είδε στον Πειραιά - οδηγώντας την ομάδα του ιδιωτικού ντετέκτιβ Γιώργου Τσούκαλη σε μία εξονυχιστική έρευνα για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή, οι αστυνομικές έρευνες στα Ιωάννινα συνεχίζονται με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς.

Την ίδια ώρα η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί είναι σε εξέλιξη με το πόρισμα να είναι έτοιμο όπως όλα δείχνουν μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Στο μεταξύ η περιοχή εντός αλλά και περιμετρικά της περιοχής της Γαλακτοκομικής Σχολής έχει «χτενιστεί» πόντο, πόντο αλλά δυστυχώς όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης δεν έχουν ακόμη κάτι χειροπιαστό: «Και δεν είναι μόνο αυτό το ότι δεν βρήκαμε κάτι που να μας βοηθήσει στην έρευνα που κάνουμε, δεν υπάρχει πραγματικά κάτι που να μπορέσει κανείς να στηριχθεί για να συνεχίσει την έρευνα προς μία κατεύθυνση. Σε αυτή τη λογική τίποτα δε μπορείς να αποκλείσεις», θα πει στο protothema.gr και θα υποστηρίξει ότι η μέχρι στιγμής έρευνα που έχει γίνει σε συνάρτηση με τις καταθέσεις δεν τον πείθουν για το σενάριο ότι ο Βαγγέλης έφυγε επειδή έπεσε θύμα bulling: «Δε με πείθει το σενάριο bulling».

Άλλωστε όπως προέκυψε από τις καταθέσεις και την έρευνα που κάναμε αυτή η κατάσταση συνέβαινε μεν πέρσι αλλά τα πράγματα είχαν ηρεμήσει σε αυτό το επίπεδο τον τελευταίο χρόνο. Και να σας πω και κάτι ακόμη, κανείς δεν καταθέτει επίσημα ότι ο Βαγγέλης είχε πέσει θύμα bulling, όλοι μιλάνε με γενικότητες», θα πει.

Την ίδια ώρα έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στα Ιωάννινα με εκπεφρασμένη την ανησυχία σε διάφορους κύκλους για την πιθανότητα να έχουμε ένταση με αιχμή την εξαφάνιση του Βαγγέλη και όλα όσα ακούστηκαν σε επίπεδο σεναρίων τις τελευταίες ημέρες και δεν αποκλείει την περίπτωση βεντέτας.

Όπως συζητείται έντονα φοβούνται την πιθανότητα βεντέτας λόγω της ιδιαιτερότητας των Κρητικών σε επίπεδο χαρακτήρα. «Αυτό θα είναι το πιο δυσάρεστο σενάριο γιατί θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη Σχολή», φέρεται να λέγεται τώρα από παράγοντες της περιοχής. Να θυμίσουμε βέβαια ότι παρόμοιους προβληματισμούς για το ενδεχόμενο έντασης στη Σχολή εξέφρασε και ο διευθυντής της σχολής ο οποίος όπως αποκάλυψε το protothema.gr, είπε χθες ότι δέχεται τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλα απειλητικά τηλεφωνήματα χωρίς όμως να δώσει περισσότερες εξηγήσεις επ΄ αυτού.
 

Ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε επειδή το ήθελε;

Τα σενάρια που γράφονται τον τελευταίο καιρό πολλά και τα περισσότερα αγγίζουν τα όρια της υπερβολής θα πει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου και θα θα κάνει μία πρώτη εκτίμηση για την υπόθεση αυτή που παρακολουθεί με κομμένη ανάσα το πανελλήνιο: «Πολλά μπορεί να είναι τα αίτια τα οποία οδήγησαν το Βαγγέλη στην απόφασή του να εξαφανιστεί με την όποια κατάληξη. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι μπορεί απλά να ήθελε να φύγει για προσωπικούς λόγους πολλούς και διαφόρους και βέβαια σε συνδυασμό με δικά του θέματα. Όταν λέω δικά του θέματα εννοώ ενδεχομένως τόσο με το φιλικό όσο και με ευρύτερο στενό του περιβάλλον. Προκύπτει επιπλέον ότι οι επιδόσεις τον τελευταίο καιρό του Βαγγέλη στα μαθήματα δεν ήταν ιδιαίτερα καλές, όχι πολύ κακές πάντως όχι καλές μπορεί αυτό να το στενοχωρούσε, να τον άγχωνε», θα σημειώσει.

Επιχειρώντας να δώσει κάποιες δικές του εκτιμήσεις για το προφίλ του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα πει: «Ο Βαγγέλης νομίζω είναι ένα παιδί συνεσταλμένο, κλεισμένο θα έλεγα στον εαυτό του. Ο παρέες του είναι λίγες όπως προκύπτει και θα έλεγα μόνο Κρητικοί. Δεν είχε άλλες επαφές. Ένας τέτοιος χαρακτήρας είναι μειωμένων ψυχολογικών αντιστάσεων. Τι εννοώ. Είναι από τους ανθρώπους που καταπίνουν, καταπίνουν, δέχονται πολλά, τα κρατούν μέσα τους, πολύ εσωστρεφής θα έλεγα μέχρι που κάποια στιγμή εκρήγνυνται. Εντύπωση σε αυτήν την υπόθεση μου κάνει ότι δεν άφησε κανένα απολύτως στοιχείο πίσω του. Είδαμε ένα σωρό οπτικό υλικό από κάμερες, ακούσαμε καταθέσεις, καταγράψαμε μαρτυρίες αλλά δεν προκύπτει κάτι μέχρι αυτή τη στιγμή.  Αυτό μου δείχνει ότι ο Βαγγέλης ήθελε να εξαφανιστεί», καταλήγει οκ. Τρομπούκης με την πεποίθηση ότι ο Βαγγέλης είναι ζωντανός και ελπίζοντας πως σύντομα θα καταφέρουν να το βρουν.

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis