Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:53 | 16/09/2019

Σάλος είχε προκληθεί στην είδηση της αποφυλάκισης του βιαστή της Κέρκυρας, τον οποίο τα βρετανικά ΜΜΕ είχαν βαφτίσει «το Τέρας του Κάβου».

Η είδηση της αποφυλάκισής του με το νόμο Παρασκευόπουλου συνεχίζει να απασχολεί τον βρετανικό Τύπο καθώς τα περισσότερα από τα θύματα του ήταν Βρετανίδες.

[custom:google-ads]

Σοκάρει η μαρτυρία ενός από τα θύματά του, της αεροσυνοδού Kayleigh Morgan Η κοπέλα μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «This Morning» για την φρικτή εμπειρία της στα χέρια του βιαστή:

«Εργαζόμουν στην Κέρκυρα καθώς είχα μόλις τελειώσει το πανεπιστήμιο και εργαζόμουν ως τουριστική αντιπρόσωπος. Ένα απόγευμα που βρισκόμουν στην παραλία, με πλησίασε από πίσω, με ρώτησε “τι ώρα είναι” κι όταν γύρισα να του απαντήσω, με χτύπησε στο κεφάλι. Με έριξε στο έδαφος και με έσυρε μέσα στο δάσος. Ήμουν αιχμάλωτη επί 14 ώρες και με βίασε πέντε φορές. Δεν είχα ιδέα τι ήταν ικανός να κάνει. Αρρωσταίνω που σκέφτομαι πως τον ήξεραν και τον άφηναν ελεύθερο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Μου πήρε όλα τα χρήματα. Στο νησί ήξεραν ότι αυτό έκανε από τα 15 του χρόνια. Όταν μία κοπέλα εξαφανιζόταν όλοι μα όλοι ήξεραν ότι είχε βγει για κυνήγι».

Η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του βιαστή και βασανιστή της και κατευθύνθηκε αμέσως στην Αστυνομία όπου περιέγραψε όσα απίστευτα έζησε. Αμέσως, στο ΑΤ της έδειξαν φωτογραφίες του και εκείνη τον αναγνώρισε. «Αρρωσταίνω που σκέφτομαι πως τον ήξεραν και τον άφηναν ελεύθερο» ανέφερε.

Συγκλονιστική είναι και η κατάθεση ενός θύματός του στο δικαστήριο: «Στην αρχή μου μιλούσε ευγενικά και ήρεμα αλλά στη συνέχεια με βίασε. Όλη την ώρα που με κρατούσε κοντά του, με βίασε 6 φορές. Μου έλεγε «έλα τώρα, δεν είναι κάτι τρομερό. Δεν είμαι κακός άνθρωπος. Αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα… Φοβόμουν ότι θα με σκότωνε για να εξαφανίσει τα πειστήρια».

Το «Τέρας της Κέρκυρας» εντοπίστηκε σε ένα μπαρ, παρά το γεγονός ότι το 2012 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 52 ετών. Ποινή που θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί ποτέ στην Ελλάδα για υποθέσεις βιασμού.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis