Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 09/09/2015

Το 1930 στην Μαντζουρία, ο Παρκ Τσανγκ Γι (ο κακός), προσλαμβάνεται για να κλέψει έναν χάρτη από έναν Ιάπωνα τραπεζίτη, ο οποίος ταξιδεύει με τρένο. Προτού προλάβει όμως να τον αποκτήσει, ένας κλέφτης, ο Γιουν Τάε Γκου (ο περίεργος), πραγματοποιεί, εκ συμπτώσεως, ληστεία στον ίδιο τρένο και αποκτάει αυτός τον χάρτη, χωρίς αρχικά να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.

Την ίδια ώρα στο χώρο βρίσκεται και ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ο Παρκ Ντο Γουόν (ο καλός), ο οποίος βρίσκεται στο κατόπι των δύο προαναφερθέντων. Στην όλη προσπάθεια για την απόκτηση του χάρτη μπαίνει και μία συμμορία από την Μαντζουρία, που έχει σκοπό να τον πουλήσει, καθώς και οι Ιάπωνες που τον θέλουν πίσω. Από κει και πέρα τα αναμενόμενα, ατέλειωτο κυνηγητό, ασταμάτητοι πυροβολισμοί και γενικότερα δράση μέχρι τελικής πτώσεως. Μπερδευτήκατε;

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζι Γουν Κιμ («I Saw the Devil») είχε στα χέρια του μεγάλο προϋπολογισμό και την αφρόκρεμα των ηθοποιών του σύγχρονου κορεάτικου κινηματογράφου, με αποτέλεσμα να κάνει εξαιρετική χρήση και των δύο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της σκηνοθεσίας του στο συγκεκριμένο φιλμ είναι το διάχυτο χιούμορ, οι άκρως εντυπωσιακές σκηνές δράσης και η έντονη βία.

Το μέτρο στην κωμωδία δεν καταντά το φιλμ παρωδία, το εξαιρετικό soundtrack είναι εφάμιλλο χολιγουντιανών παραγωγών και η αισθητική της ταινίας παραπέμπει άμεσα (κι έντονα) σε κόμικ, αν και το στιλ ξεπερνά κατά πολύ την ουσία.

Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει στην κινηματογράφηση του φιλμ, από τον Λι Μο Γκάε, ο οποίος χρησιμοποίησε μία πρωτότυπη τεχνική, με τους οπερατέρ να είναι κυριολεκτικά δεμένοι με καλώδιο και να ακολουθούν τη δράση.

Ο Κιμ διατηρεί πολλά παραδοσιακά στοιχεία γουέστερν, φρενιτιώδη κίνηση της κάμερας και εξαιρετικά εμφανίσιμους πρωταγωνιστές που δένουν απόλυτα με τους «cool» χαρακτήρες που υποδύονται. Αυτός που ξεχωρίζει πραγματικά είναι ο Γιουν Τάε Γκου, ο ηθοποιός που γνώρισε το παγκόσμιο κοινό από το «Snowpiercer» και η παρουσία του εγγυάται εκ προοιμίου εμπορική επιτυχία.

Το «Ο Καλός, ο Κακός και ο Περίεργος» υπήρξε η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του 2008 στην Κορέα ενώ κατέχει την 28η θέση στον πίνακα με τις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών στη χώρα.

http://www.cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis