Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:17 | 12/06/2016

Είναι λευκό, αλλά και κιτρινωπό, άλλοτε μικρό, άλλοτε μεγαλύτερο, στρογγυλό, αλλά και τριγωνικό, ενώ ξεκουράζεται πάντα στα δροσερά ράφια του ψυγείου στο σούπερ μάρκετ για να επιλεγεί με προσοχή από τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους… Είναι το τυρί! Και το τυρί, λοιπόν, πρωταγωνιστεί σε μία έξυπνη, διασκεδαστική, λαχταριστή περιπέτεια, «παιδί» της γνωστής αστυνομικού-συγγραφέως Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η οποία αποφάσισε να χαρίσει στιγμές γέλιου, αλλά και πολύτιμων γνώσεων στους μικρούς αναγνώστες με τον αγαπημένο της ήρωα.

Στο δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Ο Τυροκοφτερός», η κυρία Κωνσταντοπούλου παίρνει από το χέρι τα παιδιά και τους εξηγεί βήμα-βήμα τον τρόπο παρασκευής του πολύτιμου για τον οργανισμό προϊόν, δίνοντάς τους μικρές «πέρλες» γνώσης που ταξιδεύουν από την αρχαία Ελλάδα και φτάνουν στη σύγχρονη εποχή, με ενδιάμεσο σταθμό τη… φαντασία!

Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, το οποίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική, είναι ένα πολυτάλαντο τυρί που γράφει ποίηση, ζωγραφίζει, κάνει μπάντζι τζάμπινγκ και διαβάζει. Ναι, διαβάζει πολύ. Ολοκλήρωσε, μάλιστα, με επιτυχία τη βιογραφία του 68ου Βασιλιά των Δεινοσαύρων του Πράσινου Ωκεανού, αφού φυσικά είχε «ξεκοκαλίσει» τις ιστορίες των προηγούμενων 67 βασιλέων.



Ο Τυροκοφτερός, όμως, αποφάσισε να μοιραστεί τις μαγικές στιγμές της ζωής του γράφοντας τη δική του συναρπαστική αυτοβιογραφία. Έτσι, μιλάει για τους φίλους του στη φάρμα, τα πρόβατα και τις αγελάδες, αλλά και για τα απαραίτητα συστατικά που «χορεύουν» στο τυροκομείο ώστε να παρασκευαστεί το  τυρί, ο Τυροκοφτερός δηλαδή, ενώ εξηγεί στα παιδιά τις διαφορές από τους συγγενείς του, την παρμεζάνα, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, το κασέρι και τα άλλα… ξαδέρφια της ίδιας οικογένειας. 

Την ίδια στιγμή, ο Τυροκοφτερός κάνει και μία μεγάλη εξομολόγηση, καθώς εκμυστηρεύεται τον έρωτά του για την Λίζα, στην οποία γράφει γλυκές επιστολές αγάπης, αποκαλύπτοντας τα συναισθήματά του για εκείνη. 

Στο τέλος, επιφυλάσσει και μικρές εκπλήξεις για ξέγνοιαστα απογεύματα και νόστιμα μεσημέρια…

Είναι βέβαιο ότι οι λιλιπούτειοι αναγνώστες θα απολαύσουν την ιστορία του μέχρι τελευταία… μπουκιά!




Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου με τον νέο της ήρωα αποδεικνύει την αγάπη της στο παιδικό βιβλίο, τη λαχτάρα της να προσφέρει ένα ποιοτικό ανάγνωσμα στους μικρούς φίλους της και τη φροντίδα της για την λεπτομέρεια.

Μετά την επιτυχή διαδρομή του πρώτου της παιδικού βιβλίου «Μία ζαχαρένια συνταγή» με κεντρικό ήρωα τον Ρένο τον Ζαχαρένιο, ο οποίος είναι ζαχαροπλάστης και μοιράζει αγάπη στους ανθρώπους, η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέρχεται με τον Τυροκοφτερό, ο οποίος αποτελεί κεντρικό άξονα της ανθρωπιστικής δράσης «Μικροί Μάγειρες + συνταγές αγάπης».

Εξάλλου, η «Ζαχαρένια συνταγή» είχε κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Ιανός υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου διατέθηκαν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, για την προσφορά της, η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που τιμήθηκε με τον τίτλο, «Υψηλού προφίλ υποστηρίκτρια» της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

Για μία ακόμα φορά, λοιπόν, στο πλαίσιο της προσφοράς, με το βιβλίο της, το οποίο εικονογραφήθηκε από την MNM Design, συμμετέχει στη δράση «Μικροί μάγειρες + συνταγές αγάπης» που πρόκειται να λάβει χώρα στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017, ενισχύοντας το έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», στo περιθώριο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων». Η εφαρμογή του προγράμματος συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει πολύτιμη επισιτιστική στήριξη σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. 
Μάλιστα, οι «μικροί μάγειρες» αφού απολαύσουν τη διαδραστική παρουσίαση από τη συγγραφέα και γνωριστούν με τον Τυροκοφτερό, θα μαγειρεύουν με αγάπη για εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Την επίσημη πρώτη του, ο Τυροκοφτερός, θα την πραγματοποιήσει τη Δεύτερα 13 Ιουνίου στις 19.00 στο Multi Event City Loft, στην Καραγεώργη Σερβίας 4 (Στοά Καλλιγά), Πλατεία Συντάγματος. Η γνωριμία του στο κοινό θα πραγματοποιηθεί με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη, ενώ θα μιλήσουν η παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή, η food blogger Εμμανουέλα Κόκκαλη και η διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη.

 

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis