Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:58 | 25/09/2015
Έναν μακάβριο τρόπο είχε σκαρφιστεί σπείρα απατεώνων προκειμένου να αποσπά χρήματα από ανυποψίαστους ιδιοκτήτες γραφείων τελετών.
Τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης ιδιοκτητών γραφείων τελετών έχουν εξιχνιάσει οι αστυνομικοί του τμήματος Ορχομενού, μετά από καταγγελία που δέχθηκε, με την σπείρα να έχει δράσει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
 
Εγκέφαλος της σπείρας των απατεώνων φέρεται να είναι ένας 73χρονος.
 
Ο τρόπος που λειτουργούσε η σπείρα: Ήθελε μια γυναίκα να τηλεφωνεί στο γραφείο τελετών και να λέει ότι πέθανε ο θείος της ή άλλο συγγενικό πρόσωπο, το όνομα του οποίου ήταν πολύ γνωστό στην περιοχή, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης του γραφείου να ξέρει ότι έχει να κάνει με ευκατάστατη οικογένεια.
 
Τους έλεγε ότι θέλει να αναλάβουν όλο το «πακέτο» της κηδείας, γιατί αυτή είναι στην Αθήνα και μέχρι να φτάσει για την κηδεία δεν μπορούσε να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες και όλες τις λεπτομέρειες.
 
Μεταξύ των άλλων, τους ζητούσε να δώσουν και ένα ποσό για να πάει άλλος «συγγενής» να πληρώσει κάποια εκκρεμότητα και όταν η «θλιμμένη ανιψιά» ερχόταν για την κηδεία θα τους το έδινε μαζί με τα υπόλοιπα έξοδα της κηδείας.
Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών για να μην χάσει τον «καλό» πελάτη, έκανε την εξυπηρέτηση και έδινε το ποσό σε άλλον «συγγενή» της οικογένειας ή το κατέθετε σε λογαριασμό που τους έδινε.
Όπως έχει αποκαλύψει η αστυνομική έρευνα, στον Ορχομενό οι απατεώνες πήραν 900 ευρώ από 55χρονο ιδιοκτήτη γραφείου τελετών. Τα χρήματα τα παρέδωσε ο γιος του ιδιοκτήτη στον 73χρονο εγκέφαλο της σπείρας.
 
Στο Καρπενήσι αποπειράθηκαν να αποσπάσουν από 24χρονο, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, άλλα τελευταία στιγμή η «δουλειά» δεν ολοκληρώθηκε.
Στην Καλαμπάκα το θύμα ήταν ζαχαροπλάστης, στον οποίο παρήγγειλε μεγάλη ποσότητα από γλυκά για την «κηδεία του θείου», ωστόσο τον έβαλε να καταθέσει στον λογαριασμό του 73χρονου και 1600 ευρώ, τα οποία θα του τα έδινε όταν θα πλήρωνε και τα γλυκά της κηδείας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά σε διάφορες περιοχές της χώρας.
 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

http://www.defencenet.gr/

 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis